14:34 18 Januar 2020
Slušajte Sputnik
  Vesti
  Preuzmite kraći link
  Odbrana srpskih svetinja u Crnoj Gori (203)
  24168
  Pratite nas

  Bivši policajac Miloje Šćepanović iz Nikšića koji je napustio službu posle tri decenije, jer, kako je rekao, nije mogao da „udara na braću, prijatelje i komšije“ prihvatio je ponudu za posao u Herceg Novom.

  Crkva će Miloju Šćepanoviću obezbediti smeštaj, čulo se na večerašnjem molebanu i protestnoj šetnji u kojoj je učestvovao veliki broj građana.

  Podsetimo — gradonačelnici Trebinja i Herceg Novog poručili su ranije danas da Šćepanović može da bira radno mesto kod njih.

  Duga kolona se kretala od crkve Svetog Spasa na Toploj do crkve Svetog arhangela Mihaila u Starom gradu, gde je Novljane pozdravio predsednik Herceg Novog Stevan Katić i istakao da mu je drago što su se ljudi okupili u ovolikom broju (prema procenama znalaca oko tri hiljade ljudi) „da još jednom kažemo državnoj vlasti da smo
  protiv ovako usvojenog Zakona o veroispovesti, koji građani Herceg Novog niti prihvataju niti će prihvatiti“, poručio je Katić, a prenose „Novosti“.

  „Sabirali smo se pola godine unazad stalno govoreći da ovaj zakon deli braću i sestre, ne samo u Herceg Novom, nego u celoj Crnoj Gori, ali vlastodršci sa državnog nivoa opet su se usudili da udare na Boga, na ono što je najsvetije. Ono što je pred nama je da se i dalje borimo“, rekao je Katić, podsećajući da je svime što je činio Herceg Novi opravdao činjenicu da je jedini grad koji je dobio orden Svetog Save.

  Molebanu u crkvi Svetog Spasa prisustvovao je, na poziv predsednika Katića, i gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić.

  Policajac iz Nikšića Miloje Šćepanović
  Privatna arhiva Miloja Šćepanovića
  Policajac iz Nikšića Miloje Šćepanović

  „Nije ovo nikakav politički skup, ali moramo poručiti onoj nekolicini političara koji su izglasali ovaj zakon da to neće proći. Neće proći da njihova politika vlada, jer treba da vlada politika vere, politika naroda, onog koji podržava svoju Srpsku pravoslavnu crkvu, a vi ste tu da prepoznate koji su to ljudi, a koji su oni koji će — prodati veru za večeru“, poručio je Ćurić.

  On je objasnio da je Herceg Novi deo Eparhije zahumsko-hercegovačke, i zato je i ljudima u Republici Srpskoj važno ono što se u ovom gradu dešava.

  Hercegnovsko sveštenstvo predvodilo je protestnu šetnju, a otac Radomir Nikčević potvrdio je da će moleban biti organizovan svakog dana u crkvi Svetog Spasa. U nedelju je protestna šetnja planirana do manastira Savina.

  Tema:
  Odbrana srpskih svetinja u Crnoj Gori (203)
  Tagovi:
  Crna Gora
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Facebook nalogaKomentariši preko Sputnik naloga