22:40 14 Avgust 2020
Slušajte Sputnik
  Vesti
  Preuzmite kraći link
  3408
  Pratite nas

  Državna sekretarka u Ministarstvu unutrašnjih poslova Biljana Popović Ivković otkrila je potresne detalje o oslobađanju devojčice Monike Karimanović, koju je oteo Ninoslav Jovanović.

  Budite sigurni da će Ninoslav Jovanović, otmičar devojčice Monike Karimanović, biti uhvaćen, rekla je danas državna sekretarka u Ministarstvu unutrašnjih poslova Biljana Popović Ivković.

  „Naš jedini cilj je da tog monstruma uhvatimo i privedemo pravdi, dobiće odgovarajuću kaznu“, rekla je Biljana Popović Ivković za TV „Prvu“.

  Ona je rekla da je Jovanović naoružan, da ima vatreno oružje i nož, a da angažovani u potrazi neprestano rade na tome da bude uhvaćen.

  Monika policajcima: Nemojte da me povredite

  Ispričala je da je Monika kada je pronađena bila uplašena, ali svesna i vrlo komunikativna.

  „Rekla je da su dnevno pešačili pet sati, da ju je terao da hoda, da joj je stalno pretio i da ju je plašio. Policajcima je rekla — ’molim vas, nemojte da me povredite, nemojte da me tučete‘. Dakle, otmičar je sve vreme manipulisao detetom“, navela je ona.

  Biljana Popović Ivković je dodala da je Monika dobrovoljno pristala da se sa njom obavi razgovor u prisustvu tužioca i predstavnika Centra za socijalni rad, navodeći da je devojčica bila zlostavljana i mučena.

  Ona je istakla da bez pomoći građana koji tamo žive nije bilo moguće pronaći Jovanovića.

  „Taj monstrum je očigledno vrlo dugo planirao ta krivična dela. U prvom trenutku kad je prijavljen nestanak deteta, sumnjali smo da je ona oteta. Mi smo njega pratili u stopu, ali on je nama izmicao. Mi ćemo ga pronaći i dobiće zasluženu kaznu“, rekla je ona.

  Monstrum izvršio 30 krivičnih dela, 11 puta osuđivan

  Načelnik UKP-a Dejan Kovačević kaže da očekuje da će on uskoro biti uhapšen i procesuiran i podseća da je on evidentiran kao izvršilac više od 30 krivičnih dela, da je 11 puta osuđivan, zbog krađe, prevara, silovanja.

  On je za televiziju „Pink“ rekao da su na terenu angažovani maksimalni kapaciteti MUP-a, da je stavljena na raspolaganje kompletna tehnika i ljudstvo, kao i da je u potragu za Monikom Karimanović i njenim otmičarem na dnevnom nivou bilo uključeno oko 500 policajaca, plus operativni štab.

  Policija pretražuje sve objekte na području sela Pasjača, između Niša i Svrljiga, gde je pronađena juče mala Monika.

  On je naglasio da su osim policije na terenu bili pripadnici BIA, vojske, ali i lovci i građani koji su se uključili u potragu.

  Monika Karimanović pronađena je juče posle 10 dana potrage od kada ju je oteo Ninoslav Jovanović, poznatiji kao „Malčanski berberin“, ranije osuđivani pedofil, prenosi Tanjug.

  Tagovi:
  pedofilija, devojčica, Srbija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga