13:15 20 Septembar 2020
Slušajte Sputnik
  Vesti
  Preuzmite kraći link
  Odbrana srpskih svetinja u Crnoj Gori (795)
  0 1084
  Pratite nas

  Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije poručio je u Ulcinju da je Zakon o slobodi vjeroispovjesti najsramniji zakon ikada donesen.

  „Nije s Bogom lako ratovati, i to bi trebalo da shvate i ovi naši koji su sada na vlasti. Svi koji su s Bogom ratovali završili su kao Nabukodonosor i drugi zločinci kroz istoriju“, rekao je mitropolit Amfilohije i dodao da svim njegovim naslednicima, kao i caru Valtazaru, piše ono što je otkrio prorok Danilo: „Izmjeren si, prolazan si, ništavan, propašćeš“.

  Mitropolit Amfilohije održao je Svetu arhijerejsku liturgiju u Crkvi Svetog Nikole u Ulcinju. Govorio je o „našim staljinistima“, koji su ubijali i u toku i posle rata, da su gonili ime Božije, Crkvu Božiju, i otimali imovinu, privatnu i crkvenu:

  „Njihovi naslednici to sada privatizuju i uzimaju direktno za sebe, svoju vlast i čast i srebroljublje. Otišli su, nažalost, i dalje nego što su to uradili titoisti i staljinisti, pa ne samo imanje, već hoće da oduzimaju i hramove Božije. Donijeli su najsramniji zakon koji je donijet ikad u Crnoj Gori“.

  Poručio je da će proći ovaj zakon, „odnosno bezakonje i bezakonici, kao što su prošli i oni drevni bezakonici u Vavilonu“.

  Podsetimo — na današnji dan 30. decembra navršava se 29 godina od kako je mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije ustoličen u Cetinjskom manastiru.

  Tema:
  Odbrana srpskih svetinja u Crnoj Gori (795)
  Tagovi:
  Crna Gora, zakon o slobodi veroispovesti, Mitropolit Amfilohije
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga