10:48 24 Februar 2020
Slušajte Sputnik
  Vesti
  Preuzmite kraći link
  13218
  Pratite nas

  Ninoslav Jovanović, poznatiji kao Malčanski berberin, osumnjičen za otmicu dvanaestogodišnje Monike Karimanović, ima više lokacija na kojima se krije i kreće se samo kada je smanjena vidljivost, izjavio je danas direktor policije Vladimir Rebić. On je uveren da će Jovanović uskoro biti uhvaćen.

  Rebić je obišao pripadnike policije koji i dalje tragaju za Ninoslavom Jovanovićem i zahvalio im se na svim naporima koje su uložili u pronalasku Monike Karimanović, ali i na svemu što trenutno rade u poteri za Jovanovićem, saopštio je MUP.

  „Ovi ljudi neće dočekati Novu godinu sa svojim porodicama, jer je prioritet Ministarstva unutrašnjih poslova pronalazak Ninoslava Jovanovića i njegovo privođenje pravdi“, rekao je Rebić prilikom posete policijskih službenika u selu Oreovac.

  Rebić je istakao da ga, kao direktora policije i kao čoveka, pogađaju negativni komentari u kojima pojedinci pokušavaju da diskredituju rad Ministarstva i da omalovaže sve rezultate koji su postignuti ovom prilikom.

  Potraga za Malčanskim berberinom
  MUP Republike Srbije
  Policija pretražuje bukvalno svako sumnjivo mesto

  On je istakao da su bespotrebni komentari kako je policija nesposobna da u kratkom roku uhvati jednog čoveka, imajući pre svega u vidu činjenicu da je Jovanović pripremao otmicu više meseci.

  „Mi smo već nakon tri dana znali da je on mesecima unazad pripremao ovu otmicu“, rekao je Rebić i naglasio da su netačne tvrdnje pojedinaca da se Jovanović slobodno kreće po atarima ovih sela, kako vrši teške krađe po kućama i uzima hranu.

  Prema Rebićevim rečima, sve informacije do kojih je policija do danas došla, ukazuju na to da je otmica unapred pripremana, kao i da Jovanović ima lokacije na kojima se krije i da se kreće isključivo kada je smanjena vidljivost.

  „Preduzimamo sve mere i radnje i ubeđen sam da ćemo ga vrlo brzo pronaći“, rekao je Rebić i poručio da građani Republike Srbije mogu imati puno poverenje u svoju policiju.

  Direktor policije sa kolegama koji učestvuju u potrazi za Malčanskim berberinom
  MUP Republike Srbije
  Direktor policije sa kolegama koji učestvuju u potrazi za Malčanskim berberinom
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga