00:58 27 Februar 2020
Slušajte Sputnik
  Vesti
  Preuzmite kraći link
  13238
  Pratite nas

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je preko Tvitera čestitku za Božić tradicionalnim božićnim pozdravom „Mir Božji — Hristos se rodi!“

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je Božić srpskom patrijarhu Irineju, sveštenstvu Srpske pravoslavne crkve i vernicima i, kako je naglasio, posebno srpskom narodu u Crnoj Gori i episkopima srpske crkve u toj zemlji.

  Vučić je u čestitki na svom nalogu na Instagramu juče poželeo patrijarhu, monaštvu, sveštenstvu i svim vernicima Srpske pravoslavne crkve svako dobro i blagoslov.

  „Neka nam ovaj sveti praznik donese mudrost i istrajnost kako bismo učvrstili neprolazne moralne i duhovne vrednosti koje ujedinjuju ljude i koje otvaraju naša srca za svako dobro delo“, naveo je Vučić.

  Poželeo je i da „radosni praznik rođenja Bogomladenca da snagu da pobedimo sva iskušenja u miru i dostojanstvu“.

  Posebno ove godine, kako je naglasio, želi da čestita Badnji dan i Božić episkopima srpske crkve u Crnoj Gori i verujućem srpskom narodu u Crnoj Gori „koji najradosnije praznike dočekuje sa strepnjom i zabrinutošću zbog teških prilika u kojima se nalazi“.

  „Molimo se Gospodu da nam podari veru da zajednički možemo da stvorimo bolji i srećniji život za sve nas i našu decu, da nam daruje bratske ljubavi kako bismo što više učvrstili temelje naše države u kojoj će svi ljudi dobre volje moći da žive u miru i blagostanju i da nam ojača nadu da ćemo svaki Božić sve radosnije dočekivati, uz svevremeni pozdrav — Mir Božji, Hristos se rodi! Vaistinu se rodi“, poručio je Vučić, uz fotografiju Hrama Svetog Save i slike badnjaka.

  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga