13:55 14 April 2021
Slušajte Sputnik
  Vesti
  Preuzmite kraći link
  12005
  Pratite nas

  Biti Srbin nikada nije bilo lako, a danas je kao nikada do sada jasno da se srpski narod nalazi na braniku pravoslavlja, rekao je glumac Miloš Biković na proslavi Dana Republike Srpske u Banjaluci.

  On je tom prilikom rekao da su borci Republike Srpske učinili podvig, dajući svoje živote za slobodu i istinu i da su doprineli vaskrsenju celog srpskog naroda.

  „Braneći Srpsku, vi ste branili Srpstvo, a braneći Kosovo i Metohiju i Srpsku crkvu u Crnoj Gori, ne branimo crkvena zdanja, nego svoj integritet, pravo na život, branimo svoj duh“, rekao je Biković na Svečanoj akademiji povodom obeležavanja Dana Republike.

  Glumac je, prenose „Novosti“, istakao da je skupa bila istorija srpskog naroda, da bi se sada tek tako predala i tek tako zaboravila.

  „Biti Srbin nikada nije bilo lako, a danas je kao nikada do sada jasno da se srpski narod nalazi na braniku pravoslavlja“, rekao je Biković.

  On je napomenuo da danas Svetosavski duh osvetljava otačastvo koje Srbi nose sa sobom u svim seobama i odlascima, da bi ga sačuvali i da bi mu se mogli vraćati, te obnavljati i njega i sebe.

  „Ugrađen je taj duh i u temelje Republike Srpske, jer Svetosavlje je uporište našeg identiteta“, rekao je Biković.

  Tagovi:
  svetosavlje, Kosmet, Republika Srpska
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga