00:38 11 Maj 2021
Slušajte Sputnik
  Vesti
  Preuzmite kraći link
  0 6713
  Pratite nas

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je problem sa zagađenjem vazduha realan i da konačno mora da se reši, ali je primetio da postoji i kampanja, koja je ponekad i groteskna.

  „Problem postoji više decenija“, rekao je Vučić na televiziji „Prva“ i istakao da nema mesta panici.

  Naveo je da je Beograd, primera radi, juče i prekjuče imao isti nivo čestica kao u Milanu, koji je jedan od najrazvijenijih gradova, ali i istakao da ne želi da traži opravdanje, nego rešenja.

  Država će rešiti ovaj problem u narednih šest, sedam godina, kaže Vučić i dodaje da se na rešavanju problema zagađenja kontinuirano radi, te da su najvažniji projekti odsumporavanja i uvođenja zelene energije, preneo je Tanjug.

  Kao primer Vučić je naveo da je sa japanskom „Džajkom“ dogovoren projekat odsumporavanja u TENT-u, dok se nešto slično radi sa Kinezima u Kostolcu.

  On je naglasio da je uvek bežao od prebacivanja odgovornosti na nekog drugog, kao i da lokalna samouprava ne može sama da reši ovaj problem, već da to mora država da reši.

  „I rešiće ga, u narednih šest, sedam godina“, naglasio je Vučić.

  On je dodao da protiv ministra Gorana Trivana nema ništa, ali da ga moli da ne beži od odgovornosti, jer trud mora da se pokaže i svi moraju da pokažu da pokušavaju da reše problem, zato što ljudi poštuju kada vide da se neko bori.

  Tagovi:
  država, rešenje, zagađenje, vazduh
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga