08:45 27 Februar 2021
Slušajte Sputnik
  Vesti
  Preuzmite kraći link
  1349
  Pratite nas

  Poslanica Demokratske stranke Gordana Čomić izjavila je da je spremna da snosi posledice, nakon što je Etički odbor te stranke doneo preporuku da ona bude isključena iz DS-a.

  Etički odbor Demokratske stranke doneo je preporuku da poslanica Gordana Čomić bude isključena iz te partije, a o toj preporuci će odlučivati Izvršni odbor i Predsedništvo stranke.

  "Odluka je da snosim posledice rešavanja svoje etičke dileme o dve odluke DS-a, jedne o borbi za politiku u kojoj će biti zastupljene žene i druge o bojkotu sednica Narodne skupštine, i kažu mi: ''Snosićeš posledice''. Rado ću ih snositi, s osmehom, i s budućim pogledom na najmanje 100 žena u Skupštini Srbije i na dva mesta od pet na svakih pet mesta na listama lokalnih skupština za manje zastupljeni pol", rekla je Čomić za Tanjug.

  Ona je dodala da takvih odluka ne biva bez većine u institucijama spremnim da kroz dijalog donesu dobre promene.

  Čomić se juče pojavila nakon više meseci u skupštinskoj sali i tako prekinula bojkot dela opozicije, a u dnevni red uvrštena su i dva njena zakonska predloga koja se odnose na veće učešće žena na izbornim listama.

  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga