09:08 27 Februar 2021
Slušajte Sputnik
  Vesti
  Preuzmite kraći link
  Odbrana srpskih svetinja u Crnoj Gori (796)
  0 1271
  Pratite nas

  Izaslanici Episkopskog savjeta Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori, episkop dioklijski Metodije i protojerej-stavrofor Radomir Nikčević, završili su posetu Vašingtonu interesantnom fotografijom ispred Bele kuće.

  Velikodostojnici SPC slikali su se sa zastavom „miholjski lavarum“, koja je jedna od simbola litija u Crnoj Gori, a vezuje se za uspostavljanje Arhiepiskopije na Miholjskoj Prevlaci u Manastiru Arhangela Mihaila.

  Predstavnici episkopskog saveta sastali su se sa predstavnicima kancelarije Čeli Pingri, članice Kongresa koja obavlja funkciju kopredsedavajućeg „crnogorskog kokusa“ u Kongresu SAD.

  Tokom sastanka izaslanstvo Episkopskog savjeta upoznalo je kancelariju gospođe Pingri sa činjenicama o ugroženosti ljudskih prava i „ozakonjenog progona Srpske Pravoslavne Crkve u Crnoj Gori“, preneto je na sajtu crnogorske Mitropolije.

  Kopredsedavajuća „crnogorskog kokusa“ u Kongresu SAD se takođe srela i sa predsednikom Skupštine Crne Gore, Ivanom Brajovićem, koji je u Vašington stigao povodom prisustva Molitvenom doručku.

  Mitropolija je prenela da je Pingri jasno izrazila svoju ličnu zabrinutost povodom krize u Crnoj Gori i podsetila da su za Kongres SAD ljudska prava i njihovo poštovanje stvar od suštinskog značaja, uprkos svim pokušajima Brajovića da u svojim susretima sa američkim državnim službenicima porekne nedobronamernost poslednjih zakonodavnih poteza crnogorske države prema SPC i njenim eparhijama u Crnoj Gori, piše na sajtu Mitropolije.

  Pingri je istakla i da će ona sama temeljno razmotriti stanje ljudskih prava u Crnoj Gori i da će nadzirati njihovu zaštitu.

  Tema:
  Odbrana srpskih svetinja u Crnoj Gori (796)
  Tagovi:
  arhimandrit Metodije, Crna Gora, izaslanik, Vašington, poseta
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga