22:06 21 Oktobar 2020
Slušajte Sputnik
  Vesti
  Preuzmite kraći link
  Odbrana srpskih svetinja u Crnoj Gori (796)
  12631
  Pratite nas

  Mile Koprivica iz Kuršumlije prošetao je centrom grada sa ikonom Svetog Vasilija Ostroškog i na taj način podržao sve pravoslavce u Crnoj Gori koji se svakodnevnim litijama bore da sačuvaju svoje svetinje.

  Koprivica kaže da je to bila njegova lična litija i pita se zašto se u Kuršumliji ne organizuju litije kao podrška braći u Crnoj Gori jer dobar deo stanovništva Kuršumlije vodi poreklo iz tih krajeva.

  „Osetio sam veliku ličnu potrebu da podržim borbu svih pravoslavaca u Crnoj Gori, odakle potiču Koprivice, za očuvanje svetinja koje aktuelni režim u Crnoj Gori kriminalnim zakonom hoće da oduzme. Pošto je u Crkvi Svete Trojice u Kuršumliji održan samo jedan moleban, koji je iz meni nepoznatog razloga bio slabo posećen, ja sam sa ikonom Svetog Vasilija Ostroškog obavio litiju tako što sam prošetao gradom“, rekao je Koprivica za „Topličke vesti“.

  On je pozvao sveštenstvo, vernike i sve građane da organizuju litije u Kuršumliji, pogotovo, kako kaže, što veći deo stanovništva opštine potiče iz Crne Gore i stare Hercegovine.

  Koprivica je dodao da su se njegovi stari doselili u ovaj kraj 1904. godine iz Banjana kod Nikšića, i da on tamo ima rođake.

  Tema:
  Odbrana srpskih svetinja u Crnoj Gori (796)
  Tagovi:
  Crna Gora, litija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga