18:40 29 Mart 2020
Slušajte Sputnik
  Vesti
  Preuzmite kraći link
  17110
  Pratite nas

  Niste me sprečili da budem sa Srbima, ni nećete, izjavio je ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin povodom zabrane da naša delegacija uđe u Crnu Goru u uniformi Vojske Srbije.

  Vulin je reagovao i na izjavu ministra spoljnih poslova Crne Gore Srđana Darmanovića, koji je rekao da poseta ministra Vulina nije bila državna, već privatna.

  „Gospodin Srđan Darmanović loše krije strah od svega što je simbol Srbije. Da je mogao da nam prekreči trobojke na reverima i to bi uradio. Ako su uniforme oficira Vojske Srbije problem na grobu Pavla Bulatovića, a zašto onda nisu bile problem na grobu Momira Bulatovića? Tada su delegaciju Ministarstva odbrane Srbije, uz mene, činili i general Želimir Glisović i pukovnik Mimović, obojica u uniformama“, izjavio je Vulin.

  Ministar odbrane Srbije odgovorio je i na Darmanovićevu izjavu da „grob Pavla Bulatovića nije spomenik od državnog značaja, pa korišćenje vojne uniforme nije opcija koja se razmatra“.

  „Je li grob Momirov kulturno dobro, a Pavlov nije? Pokažite nam odluku kojom ste to rešili. Strah vam kalja obraz i ne trudite se da oponašate Hrvatsku baš u svemu. Možete vi i nešto sami da smislite. Niste me sprečili da budem sa Srbima, ni nećete“, poručio je srpski ministar odbrane.

  Tagovi:
  uniforma, Srđan Darmanović, Crna Gora, Aleksandar Vulin
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga