23:16 09 Jul 2020
Slušajte Sputnik
  Vesti
  Preuzmite kraći link
  Odbrana srpskih svetinja u Crnoj Gori (754)
  0 1642
  Pratite nas

  Novi protest podrške Srbima u Crnoj Gori i Srpskoj pravoslavnoj crkvi, uz blagoslov Njegove svetosti patrijarha srpskog g. Irineja, peti po redu u organizaciji Studentskog kluba Pravnog fakulteta i drugih studentskih organizacija, održan je danas kod Crkve Svetog Marka u Beogradu.

  Grupa od više od 50 studenata Beogradskog univerziteta krenula je večeras pešice do Orašca u znak podrške srpskom narodu i Srpskoj pravoslavnoj crkvi u Crnoj Gori, ali i na KiM.

  ​Studenti za taj molitveni hod dugačak 70 kilometara imaju blagoslov srpskog patrijarha Irineja, rekao je Nemanja Vučković u ime organizatora Studentskog kluba Pravnog fakulteta.

  Vučković je dodao da očekuju da će sutra u 20 sati stići u Orašac, na Sretenje, kada je pre 216 godina Karađorđe podigao Prvi srpski ustanak.

  Litija ima konkretan zahtev, kako je rekao, a to je da se raskine ugovor sa Crnom Gorom iz 2014, jer je nedopustivo da se diplomate predsednika Mila Đukanovića nalaze u više od 40 ambasada Srbije.

  Tražimo da se oni izmeste, rekao je Vučković na platou ispred Crkve Svetog Marka u Beogradu, gde se okupljenim studentima obratio i predstavnik crnogorskog Demokratskog fronta Budimir Aleksić.

  Aleksić je izrazio zahvalnost beogradskim studentima na podršci koju pružaju srpskom narodu i podsetio da su oni danas ugroženiji nego u najgore vreme, kada je tokom Drugog svetskog rata ustaški vođa Ante Pavelić hteo u Hrvatskoj da osnuje pravoslavnu crkvu koja bi bila odvojena od SPC.

  Tema:
  Odbrana srpskih svetinja u Crnoj Gori (754)
  Tagovi:
  Crna Gora, studenti, litija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga