08:11 18 April 2021
Slušajte Sputnik
  Vesti
  Preuzmite kraći link
  0 201
  Pratite nas

  Nakon slučaja iz Gnjilana, kada je pripadnica kosovske policije ubila roditelje i dva brata, Kosovska policija je objavila je da više od sto policajaca ima psihičke probleme i boluje od drugih bolesti.

  Direktor Kosovske policije Rašit Ćaljaj rekao je da policajci pored psihičkih problema, boluju i od raka, prenosi Kossev pozivajući se na Kohu ditore.

  Prema njegovim rečima, većina obolelih policajaca radi na lakšim pozicijama.

  „Oni rade bez oružja i opreme zbog nedostatka adekvatnih zakona“, kaže Ćaljaj.

  On je rekao da svi koji se nalaze na lečenju zbog psihičkih problema ne mogu da budu otpušteni s posla, jer to ne dozvoljavaju zakonski propisi.

  Kosovski ministar unutrašnjih poslova Agim Veljiu, rekao je da zaposleni u mnogim javnim institucijama imaju probleme mentalne prirode.

  „Postoje takvi problemi i u drugim institucijama, ne samo u policiji, već i u obrazovanju i zdravstvu. Međutim, policajci su izloženi većem riziku jer su naoružani. Čak sam i u ranijim fazama tražio da u oblasti obrazovanja, gde sam bio, donesem zakon o prevremenom penzionisanju nekih prosvetnih radnika. Pažljivo ćemo raditi na tome da donesemo zakon o prevremenom penzionisanju policajaca koji imaju različite probleme“, rekao je Veljiu.
  Tagovi:
  ubistvo, psihičko rastrojstvo, Kosovska policija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga