05:15 31 Oktobar 2020
Slušajte Sputnik
  Vesti
  Preuzmite kraći link
  2996
  Pratite nas

  Suštinskih razgovora sa Prištinom nema i neće biti dok ne ukinu takse, poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić iz Vašingtona.

  Vučić će večeras govoriti na AIPAC konferenciji, a prethodno se sastao sa zamenikom pomoćnika državnog sekretara SAD i specijalnim predstavnikom za Zapadni Balkan Metjuom Palmerom.

  „Razgovarali smo o svim važnim pitanjima iz regiona, Amerika pokazuje sve veću zainteresovanost za probleme koje imamo. Ovde imam važne sastanke, imam velika očekivanja. Naravno, najvažniji događaj je večerašnji govor zbog kojeg imam i tremu, ali i veliku odgovornost što ću se obratiti na ovoj konferenciji. Tu nikada nije govorio ni srpski predsednik ni srpski premijer, do sada za nas tu nije bilo mesta. To je najjača lobi grupa, mi ćemo pokazati koje smo stvari uradili, znamo sa čime dolazimo, daću sve od sebe“, rekao je Vučić.

  On je govorio i o sastanku sa Metjuom Palmerom.

  „Gospodin Palmer se slaže sa gospodinom Grenelom da takse moraju biti ukinute u potpunosti. Suštinskih razgovora sa Prištinom nema i neće biti dok ne ukinu takse. Mi možemo da govorimo o bilo čemu, možemo da se srećemo, ali nema suštinskih razgovora o važnim pitanjima. Ovde se suočavamo i sa kampanjom koju su Albanci poveli preko filma jednog Hrvata gde se Srbi predstavljaju kao zločinci tokom Drugog svetskog rata. Oni taj film puštaju sutra i pokušavali su na sve moguće načine da spreče da se glas Srbije čuje na AIPAC-u, ja ću dati sve od sebe da nas predstavim u najboljem mogućem svetlu“, naglasio je Vučić.

  Tagovi:
  takse, Sjedinjene Evropske Države, Vašington
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga