00:07 31 Maj 2020
Slušajte Sputnik
  Vesti
  Preuzmite kraći link
  Virus korona se širi planetom (3050)
  0 495
  Pratite nas

  Epidemiolog prof. dr Branislav Tiodorović očekuje da će krajem apila doći do znatnijeg pada u broju obolelih od koronavirusa u Srbiji.

  „Ako izdržimo naredne dve nedelje, znači da ćemo moći dobro da se nosimo sve do kraja aprila, kada očekujemo da će doći do jednog znatnijeg pada, a u maju očekujemo sporadične slučajeve“, rekao je Tiodorvić za „Blic“.

  On je ocenio da se u ovom trenutku držimo dobro, iako iz dana u dan imamo sve više obolelih, a počeli smo da beležimo i smrtne slučajeve.

  „Sledeća nedelja biće teška, ali ako izdržimo disciplinovano još 15 dana, tada možemo reći da smo na dobrom putu da neprijatelja uhvatimo za rogove“, rekao je Tiodorović.

  On je dodao da se očekuje sve više potvrđenih slučajeva koronavirusa, ali je ukazao da sada postoiji drugačija strategija, da će se testirati veći broj ljudi i da će lakše oboleli odmah biti izolovani u halama, čime će se, kako je naveo, sprečiti širenje virusa i steći jasnija slika o tačnom broju obolelih.

  „Svestan sam da je teško davati prognoze, pogotovo kada nemate sve podatke, jer mi smo sada testirali mali broj ljudi, teške bolesnike, a sada kada imamo mogućnosti za masovno testiranje, bićemo u prednosti. Sada to rade i domovi zdravlja i sve će ići mnogo brže“, rekao je Tiodorović.

  On je naglasio da Srbija ne može da se poredi sa Kinom, gde su, kako kaže, stvari vrlo specifične i ogroman je broj stanovnika, prenosi Tanjug.

  Tema:
  Virus korona se širi planetom (3050)
  Tagovi:
  korona, koronavirus, Srbija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga