10:44 03 April 2020
Slušajte Sputnik
  Vesti
  Preuzmite kraći link
  Virus korona se širi planetom (1407)
  0 180
  Pratite nas

  U više kazneno-popravnih zavoda u Srbiji 4.280 osuđenih lica odlučilo je da se odrekne jednog obroka u korist najsiromašnijih penzionera i drugog socijalno najugroženijeg dela stanovništva kako bi pružili podršku društvu u vanrednim okolnostima nastalim usled opasnosti od širenja virusa korona.

  Reč je o osuđenicima koji se nalaze na izdržavanju kazne u najvećim kazneno-popravnim zavodima u zemlji - Sremskoj Mitrovici, Nišu, Požarevcu (Zabeli), kao i u Okružnom zatvoru u Novom Sadu, koja je druga po veličini pritvorska  jedinica u Srbiji, saopštilo je Ministarstvo pravde.

  Kako su naveli iz ministarstva, ideja da se odreknu takozvanog suvog obroka koji dobijaju nedeljom umesto večere, potekla je od samih osuđenika jer na ovaj način žele da pomognu najsiromašnijim građanima.

  Ovi zavodi će u dogovoru sa gradskim kriznim štabovima učestvovati u formiranju paketa koji će se dalje distribuirati onima kojima je u ovom trenutku pomoć i najpotrebnija.

  Iz ministarstva podsećaju da su u cilju preventivnih mera na sprečavanju širenja korona virusa, Kazneno popravni zavod za žene u Požarevcu, kao i kazneno popravnbi zavodi u Sremskoj Mitrovici i Nišu, počeli 12. marta u svojim krojačkim pogonima da šiju zaštitne maske za lice za potrebe u celom sistemu izvršenja krivičnih sankcija.

  Pročitajte još:

  Tema:
  Virus korona se širi planetom (1407)
  Tagovi:
  korona, koronavirus
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga