20:31 15 Maj 2021
Slušajte Sputnik
  Vesti
  Preuzmite kraći link
  19318
  Pratite nas

  Premijerka Ana Brnabić obišla je privremenu bolnicu na Beogradskom sajmu na kom su, kako je rekla, obezbeđeni najbolji mogući uslovi te naglasila da svi koji budu boravili na sajmu treba da znaju da boravkom tamo štite svoje porodice.

  Brnabić je primetila da Sajam sada izgleda mnogo drugačije, kao prihvatni centar za smeštaj zaraženih Kovidom 19, nego što je javnost imala priliku da vidi prvih dana, kada je vojska tek krenula da organizuje taj prostor.

  Privremena bolnica na Beogradskom sajmu
  © Tanjug / Tanjug
  Privremena bolnica na Beogradskom sajmu
  „Ovo svakako nisu idealni, ali su najbolji mogući uslovi, da efikasno tretiramo zaražene, obezbedimo punu lekarsku negu, pomoć i podršku“, rekla je Brnabić.

  Premijerka je prenela da će na galerijama hala biti lekarske ordinacije, sa rendgen aparatima, gde će biti svi potrebni lekari specijalisti, kao i psiholozi, kako bi svi imali potpunu brigu i pažnju.

  Privremena bolnica na sajmu
  © Tanjug / Tanjug
  Uslovi kakvi su danas na Sajmu, a i u Novom Sadu i biće u Nišu, će biti su uslovi za koje mogu da garantujem da jesu najbolji u Evropi.

  „Na ovaj način, možemo da bezbedno, efikasno tretiramo veliki broj zaraženih sa minimalnim simptomima i da posle 14 dana znamo da su izlečeni, stekli imunitet i da zajedno nastavimo da se borimo protiv virusa“, poručila je Brnabić.

  Ona je ukazala da bi svaki drugi način borbe bio nesiguran i spor i ne bi obezbedio da zaista znamo da smo jedan deo problema rešili, da možemo da idemo u rešavanje svih ostalih.

  Ana Branabić u privremenoj bolnici na sajmu
  Na galerijama hala biće lekarske ordinacije, sa rendgen aparatima, gde će biti svi potrebni lekari specijalisti, kao i psiholozi, kako bi svi imali poptunu brigu i pažnju.

  Premijerka je naglasila da su se svi nadležni trudili, Vojska Srbije, Ministarstvo zdravlja, Gradski štab, da naprave prostor što je moguće komfornije, koliko god to možda i smešno zvučalo za jedan kolektivni smeštaj.

  „Da obezbedimo i društvene igre i dobru hranu, sanitarne uslove koji su jedna od najvažnijih stvari, dok će temperature u svakom trenutku biti 20 stepeni. Ceo sajam je pokriven vaj-fajem“, navela je Brnabić.

  Privremena bolnica, Beogradski sajam
  © Tanjug / SLOBODAN MILJEVIC
  Privremena bolnica, Beogradski sajam

  Dodala je da će, na sajtu kovid1-9, biti napravljena lista svih stvari koje ljudi mogu da ponesu, koje su preporučene da ponesu, kako bi imali koliko toliko normalan boravak tih 14 dana.

  Brnabić je istakla da ovakav vid borbe protiv kovida 19 nije vid borbe koji je realizovala samo Kina, već se tako danas bore sve evropske zemlje koje su ugrožene, što znači većina evropskih zemalja.

  Ana Brnabić obišla privremenu bonicu na Beogradskom sajmu
  © Tanjug / SLOBODAN MILJEVIC
  Premijerka je naglasila da su se svi nadležni trudili, Vojska Srbije, Ministarstvo zdravlja, Gradski štab, da naprave prostor što je moguće komfornije, koliko god to možda i smešno zvučalo za jedan kolektivni smeštaj.
  „Uslovi kakvi su danas na Sajmu, a i u Novom Sadu i biće u Nišu, će biti su uslovi za koje mogu da garantujem da jesu najbolji u Evropi, odmah posle Austrije. Austrija je bolja, bogatije društvo, ali u odnosu na sve ostale zemlje, ovi uslovi su, zahvaljujući svima koji predano rade, maksimalno što jedna zemlja može da pruži da se svi zajedno borimo poriv virusa“, rekla je Brnabić.

  Ona je poručila da svi koji treba da borave na Sajmu, svojim boravkom tamo štite svoje porodice.

  Pročitajte još:

  Tagovi:
  sajam, koronavirus, virus korona
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga