02:40 25 Januar 2021
Slušajte Sputnik
  Vesti
  Preuzmite kraći link
  Virus korona se širi planetom (3050)
  25016
  Pratite nas

  Ministarstvo zdravlja objavilo je uputstvo za pacijente koji dolaze u privremenu bolnicu na Beogradskom sajmu. Navedeno je šta sve mogu i treba da ponesu pacijenti koji će biti smešteni u privremenoj bolnici zbog virusa korona.

  Pacijent je obavezan da ponese svu svoju medicinsku dokumentaciju i lekove koje pije kao svoju redovnu terapiju, preneo je RTS.

  Kako se navodi, pacijent bi trebalo da ponese i stvari potrebne za ličnu higijenu, pidžamu, papuče, patike, trenerku ili drugu udobnu odeću i to za barem dve presvlake, peškire, kao i bade mantil (po želji).

  Takođe, potrebno je poneti i čašu (najbolje plastičnu), toalet papir i ubruse (po želji), posteljinu (po želji).

  Na sajtu covid19.rs navodi se da kreveti imaju posteljinu i imaće jednokratnu posteljinu, ali ukoliko želi pacijent može da ponese i svoju. Ista je situacija sa jastucima i ćebadima.

  Pacijenti mogu da ponesu svoje telefone, laptop ili tablet računare. Treba poneti i punjače, mada će biti na sajmu dodatnih za one koji zaborave svoje. Nije loše poneti i slušalice.

  Privremena bolnica na sajmu
  © Tanjug / Tanjug
  Privremena bolnica na sajmu

  Napominje se da su hale Sajma pod stalnim nadzorom medicinskog osoblja i poseduju adekvatno opremljene ordinacije, da će pacijentima na raspolaganju biti i psihijatrijska podrška.

  Sve hale Sajma se greju, pacijentima će biti obezbeđena ishrana, u halama postoje toaleti, a obezbeđeni su i dodatni toaleti i tuševi.

  Ceo sajam pokriven je dobrom vaj-faj konekcijom, a svaka soba u halama ima svoje priključke za struju.

  Pacijentima je dozvoljeno kretanje po halama Sajma u okviru kojih je postavljen karantin, u skladu sa svojim fizičkim mogućnostima, uz molbu da kretanje bude umereno jer je to povoljnije za zdravstveno stanje.

  Pacijentima će na raspolaganju biti i brojni televizori, knjige, časopisi, društvene igre, kompjuteri, navodi se na sajtu covid19.rs.

  Pročitajte još:

  Tema:
  Virus korona se širi planetom (3050)
  Tagovi:
  bolnica, sajam, koronavirus, virus korona
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga