09:26 06 Maj 2021
Slušajte Sputnik
  Vesti
  Preuzmite kraći link
  Piše
  23177
  Pratite nas

  Ratko Mladić srpski general koji se od 2012. godine nalazi u Haškom Tribunalu danas je operisan, o čemu nije bila obaveštena njegova porodica.

  Ovo je za Sputnjik potvrdio njegov sin Darko Mladić, koji nam je rekao da je za operaciju porodica saznala kad je general već bio uveden u operacionu salu.

  „Tada su nas nazlvali da nam saopšte da je operacija počela. Sada je operacija završena i moj otac se probudio iz anestezije.  Ne mogu da vam kažem u kojoj klinici je operisan, ali operisan mu je polip na debelom crevu. Dalje detalje ne mogu da iznosim,“ rekao nam je Darko Mladić.

  Po njegovim rečima, sada ostaje zabrinutost kako će ići dalji postupak oporavka, jer niko ne zna ni gde će se oporavljati ni kako.

  Haški tribunal je 1995. godine podigao optužnicu protiv generala Mladića, a njegovo hapšenje i izručenje bilo je jedan od uslova otpočinjanja pregovora za pristupanje Srbije Evropskoj uniji. Mladić je 26. maja 2011. godine uhapšen u Srbiji, a 31. maja iste godine izručen Haškom tribunalu. Suđenje je počelo 16. maja 2012. godine. Prvostepenom presudom od 22. novembra 2017. godine osuđen je na doživotan zatvor.

  Tagovi:
  optužba, Mehanizam u Hagu, operacija, Ratko Mladić
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga