04:56 21 April 2021
Slušajte Sputnik
  Vesti
  Preuzmite kraći link
  0 212
  Pratite nas

  Više javno tužilaštvo u Nišu podiglo je optužnicu protiv Ninoslava Jovanovića, poznatijeg kao Malčanski berberin, koji je krajem prošle godine oteo 12-godišnju devojčicu iz sela Suvi do.

  Portparol tog tužilaštva Borislav Radonjić rekao je Tanjug da je optižnica protiv Jovanovića podneta sudu na potvrđivanje 30. marta, zajedno sa predlogom za produženje pritvora.

  Radonjić međutim, zbog zaštite interesa maloletne oštećene u ovom slučaju, nije mogao da saopšti pravnu kvalifikaciju krivičnog dela za koje se tereti.

  Istraga je protiv Jovanovića sprovedena zbog krivičnih dela otmica i silovanje deteta.

  Za ova krivična dela zaprećena kazna zatvora od najmanje 10 godina ili kazna doživotnog zatvora.

  Jovanović je uhapšen u nedelju, 5. januara, na groblju u rodnom selu Malča. Policijska potraga njim trajala je 17 dana, od 20. decembra, kada je u selu Suvi do presreo devojčicu na putu do škole i oteo je.

  Ona je u međuvremenu pronađena, nakon 10 dana potrage u selu Jasenovik i jednoj vikendici.

  Privođenje Malčansko berberina u policiju
  Print screen, video MUP Srbije
  Zaprećena doživotna zatvorska kazna.

  Jovanović je inače pušten iz pritvora u martu prošle godine, kada mu je izrečena prvostepena presuda kojom ga je Viši sud u Beogradu osudio na pet meseci zatvora zbog polnog uznemiravanja maloletnice putem Fejsbuka.

  Jovanović je nakon izricanja pomenute presude 18. marta pušten na slobodu, pošto mu je pritvor uračunat u zatvorsku kaznu, a u pritvoru je proveo više od pet meseci.

  Pre toga je u dva navrata bio osuđivan za silovanje na 10 i 12 i po godina zatvora, koje je izdržao.

  Inače, devojčica koju je 10 dana držao zatočenu nakon otmice, pronađena je 29. decembra u selu Jasenovik u velikoj policijskoj potrazi. Devojčica je bila ošišana sa modricama po telu i smeštena u Klinički centar u Nišu radi oporavka.

  Pročitajte još:

  Tagovi:
  Malčanski berberin
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga