03:41 23 Januar 2021
Slušajte Sputnik
  Vesti
  Preuzmite kraći link
  0 224
  Pratite nas

  Kriminalne organizacije u Italiji dele prehrambene proizvode najsiromašnijima kako bi ih privukle u vreme virusa korona, upozorio je novinar Roberto Savijano. Kako je kazao, oni im pomažu i u odobravanju zajmova bez kamata.

  Mafijaške grupe koje su sada u teškoći, gledaju da se domognu nekih poslova i čekaju evropsku finansijsku pomoć, naveo je Savijano, koji je i autor knjige „Gomora“ o napuljskoj mafijaškoj grupi Kamora, prenosi B92.

  „Mafija samo čeka neku krizu, a preduzeća će biti žrtve jer će se naći sa novim partnerima koji su povezani sa tim kriminalnim organizacijama. Postajete partner jer ste u ušli u posao. To nije kao kad neko dođe sa pištoljem, već su to finansijski savetnici u određenom trenutku“, dodao je Savijano.

  Prema njegovim rečima, ako Evropa ne interveniše, na nekontrolisani način će se umnožiti mafijaški novac koji se već nalazi u Nemačkoj, Francuskoj, Španiji i Belgiji.

  Pored davanja hrane najsiromašnijima u Napulju, zelenaši su na zahtev Kamore ukinuli kamate na pozajmljeni novac.

  „Zbog čega? Da bi dobili nešto zauzvrat“, rekao je Savijano koji trenutno živi u Njujorku, a imao je policijsku zaštitu posle izdavanja knjige 2006. godine zbog brojnih pretnji koje je dobijao.

  Tagovi:
  mafija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga