01:33 20 Septembar 2020
Slušajte Sputnik
  Vesti
  Preuzmite kraći link
  Odbrana srpskih svetinja u Crnoj Gori (795)
  2482
  Pratite nas

  Poslanica Demokrata, Valentina Minić kazala je da je prilikom današnjeg hapšenja Amfilohija došlo do kršenja propisa i usvojenih mera preventivne zaštite od virusa korona.

  „Sudeći po fotografijama i video zapisima koje javnosti stavljamo na uvid, prilikom nezakonitog hapšenja Mitropolita crnogorsko-primorskog sa sveštenstvom, došlo je do grubog i veoma opasnog kršenja propisa i usvojenih mera preventivne zaštite od virusa korona. Naime iz video materijala sa lica mesta jasno se vidi kako službenik Uprave policije bez zaštitnih rukavica sačinjava zapisnik, a zatim istu olovku i hartiju daje Mitroplolitu crnogorsko–primorskom, kršeći i socijalnu distancu. Zatim iz fotografije koja je napravljena nedugo zatim u prostorijama Uprave policije, jasno se vidi službenik kako na nepropisnoj udaljenosti, bez ikakave zaštitne opreme prolazi neposredno pored Mitroplota crnogorsko-primorskog“, kazala je Minić.

  Ona naglašava da „Mitropolit po godinama starosti spada u rizičnu grupu posmatrano iz ugla opasnosti od zaraze koronavirusom i da se prema toj grupi mora postupati sa posebnom pažnjom i većim oprezom“. 

  „Iz ovakvog neprofesionalnog i krajnje rizičnog po zdravlje ponašanja službenika Uprave policije, može se zaključiti da je u pitanju krajnji nemar ili namjera. Ukoliko bi neko želeo da namerno prenese i proširi zarazu, upravo bi se ovako ponašao. Zato pozivamo Savet za građansku kontrolu policije, da odmah bez odlaganja ispita sve okolnosti slučaja, naročito komandni lanac u ovom slučaju, kao i nepropisno ponašanje službenika Uprave policije i da zatraži sankcionisanje ovakvog ponašanja, jer je potpuno jasno da su ovakvo postupanje policije naredili Duško Marković i Milo Đukanović lično“, zaključila je Minić.

  Podsećamo, više sveštenika i građana dovedeno je danas u Centar bezbednosti Podgorica radi prikupljanja obaveštenja o okolnostima okupljanja ispred verskih objekata. 

  Uros, 3:47 PM
  Tema:
  Odbrana srpskih svetinja u Crnoj Gori (795)
  Tagovi:
  Mitropolit Amfilohije, koronavirus, virus korona
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga