12:29 19 Januar 2021
Slušajte Sputnik
  Vesti
  Preuzmite kraći link
  Virus korona se širi planetom (3050)
  0 220
  Pratite nas

  Direktorka Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije Danica Grujičić izjavila je da je 64 zaposlenih na tom institutu pozitivno na virus korona.

  „Testirano je 448 osoba, 64 je pozitivno. Hospitalizovano je sa jasnom, umereno do teškom kliničkom slikom, njih 15. Ostali su imali lakšu sliku i raspoređeni su u banje", navela je Grujičićeva za RTS.

  Ona je dodala da je 20-ak onih koji su u izolaciji, jer je u početku bio savet da ostanu kod kuća, a u konsultaciji sa epidemiološkom službom nije bilo razloga da se hospitalizuju, prenosi Tanjug.

  Kako je navela, među pacijentima, posebno na radioterapiji, od 170 testiranih, 91 je bio pozitivan.

  „One sa izraženom kliničkom slikom premeštali smo u odgovarajuće institucije, „Dragiša Mišović“, jako puno u Zemunsku bolnicu“, kazala je Grujičić.

  Prema njenim rečima, Vlada Srbije donela je zaključak da svi pacijenti koji dolaze na stacionar, ne samo Onkologije, moraju da donesu potvrdu da su kovid negativni.

  To se, kaže, ne odnosi na one koji dolaze u dnevne bolnice.

  „To je u redu, ne smemo dozvoliti drugi talas. Bez obzira što pacijenti donesu nalaz da su negativni na kovid, moraju da prođu trijažu kroz koju su i dosad prolazili. Meri im se temperatura, uzima detaljna epidemiološka analiza i ukoliko je kolegi bilo šta sumnjivo, taj pacijent ne može biti primljen“, objasnila je Grujičić.

  Ističe da lekova za hemioterapiju ima, kao i da su svi zaposleni imali i imaju odgovarajuću zaštitu.

  „Naši zaposleni su imali zaštitu. I kada se radila distribucija preko KC Srbije i preko centralnog magacina, bilo je zaštitne opreme jer se zna koliko su osetljivi onkološki bolesnici“, zaključila je Grujičić.

  Tema:
  Virus korona se širi planetom (3050)
  Tagovi:
  Danica Grujičić, virus korona, Institut za onkologiju i radiologiju
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga