15:14 26 Februar 2021
Slušajte Sputnik
  Vesti
  Preuzmite kraći link
  Virus korona se širi planetom (3050)
  1134
  Pratite nas

  Jedan osuđenik iz poluotvorenog odeljenja u požarevačkom zatvoru „Zabela“, takozvani slobodnjak, pozitivan je na kovid 19, rečeno je Tanjugu u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija. To je prvi osuđenik ili pritvorenik koji je zaražen virusom korona u Srbiji.

  Njegovi rezultati testiranja na ovaj virus stigli su danas i on je prvo osuđeno (ili pritvoreno) lice kome je potvrđen virus.

  Ovaj osuđenik je testiran nakon što se požalio upravi zatvora na simptome i odmah je, već duže vreme, izolovan od drugih zatvorenika i smešten je u bolnicu.

  Takođe, testirani su i svi ostali koji su sa njim bili u neposrednom kontaktu i izolovani su od drugih osuđenika iz predostrožnosti, napominju u Upravi.

  Zaraženi osuđenik je bio radno angažovan na poslovima čišćenja i redovno je nosio zaštitnu masku i rukavice, napominju u Upravi.

  Slobodnjacima su inače još 11. marta suspendovane sve beneficije za izlaske iz zatvora, a svima (i osuđenima i pritvorenima) su zabranjene posete od 30. marta.

  Uprava podseća da je još pre proglašenja vanrednog stanja preduzela niz preventivnih mera kako bi se sprečio unos virusa u penalne ustanove.

  Potvrdili su da je od virusa korona oboleo samo jedan stražar Okružnog zatvora u Leskovcu.

  Inače, svi novi pritvorenici koji se dovode u zavodske ustanove, moraju da provedu u izolaciji 15 dana, ne mešajući se sa ostalima u blokovima.

  Pročitajte još:

  Tema:
  Virus korona se širi planetom (3050)
  Tagovi:
  virus korona, Zabela, zatvor
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga