14:02 17 April 2021
Slušajte Sputnik
  Vesti
  Preuzmite kraći link
  0 242
  Pratite nas

  Ruski vojni lekari treći put su posetili glavnu gradsku bolnicu u Čačku, gde su, zahvaljujući blagovremenom uvođenju karantina i podeli bolničkih odeljenja na bezbednosne zone, uspeli da izbegnu širenje zaraze virusa korona, prenosi televizija „Zvezda“.

  Trenutno se u stacionaru nalazi 13 pacijenata, a njihovo stanje se ocenjuje kao srednje teško. Specijalisti za zarazne bolesti i virolozi kombinovanog odreda zajedno posetili su pacijente zaražene kovidom 19 i izučili taktiku lečenja srpskih kolega, a potom dali svoje preporuke.

  Dve jedinice ruskih snaga za radijacionu, hemijsku i biološku zaštitu (RHB) i jedna grupa lekara uputili su se u jugozapadni deo Srbije. Oni će provesti nekoliko dana u Užicu, kako bi dezinfikovali medicinske objekte.

  Kombinovane rusko-srpske jediice za RHB zaštitu nastavili su da dezinfikuju objekte širom Srbije. Za dan su dezinfikovali 13 objekata u Beogradu, Ćupriji i Nišu.

  Tri lekarska tima učestvovala su u pregledanju i lečenju 49 pacijenata zaraženih virusom korona u Ćupriji i Nišu. Ruski vojni lekari su ocenili epidemiološku situaciju i dali preporuke u medicinskim centrima u Kikindi, Somboru, Čačku i Aleksincu.

  Ruski odred, koji se nalazi u Srbiji, do sada je dezinfikovao 127 objekata u 26 gradova. Pored toga, ruski vojni lekari su pregledali i učestvovali u lečenju više od 713 pacijenata, zaraženih kovidom 19.

  Pročitajte još:

  Tagovi:
  vojni stručnjaci, stručnjaci, pomoć, Rusija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga