10:06 08 Maj 2021
Slušajte Sputnik
  Vesti
  Preuzmite kraći link
  Virus korona se širi planetom (3050)
  3746
  Pratite nas

  Nakon ponovnog pokretanja javnog prevoza u Beogradu, predviđeno je da se putnicima pre nego što uđu u vozila izmeri telesna temperatura.

  Gradski i prigradski prevoz u Beogradu kreću 8. maja, dok je pokretanje međumesnog prevoza predviđeno za 4. maj.

  Pomoćnik ministarke za saobraćaj Saša Stojanović kaže da je u toku priprema instrukcija na koji će način funkcionisati međugradski saobraćaj, te da će ona biti dopunjena zbog specifičnosti tog prevoza u odnosu na gradski i prigradski prevoz, prenosi B92.

  Rekao je da će biti propisano da autobuske i železničke stanice moraju da vrše dezinfekciju prostora, kao i da se na tim stanicama meri temperatura putnicima.

  Preporuke Kriznog štaba su da se krene sa faznim puštanjem, lokalne samouprave će odlučivati o obimu. Prednost u prevozu će imati zaposleni, zatim studenti i đaci, potom nezaposleni i turisti, pa penzioneri. Predviđeno je i obavezno korišćenje zaštitnih maski i rukavica, bez kojih prevoz neće moći da se koristi. To će regulisati kontrolori. Biće obeležene i distance na kojima će putnici moći da stoje i sede. Klima u vozilima ne bi trebalo da se koristi, već da se otvaraju prozori.

  Tema:
  Virus korona se širi planetom (3050)
  Tagovi:
  autobusi, temperatura, koronavirus
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga