11:42 18 April 2021
Slušajte Sputnik
    Vesti
    Preuzmite kraći link
    Virus korona se širi planetom (3050)
    14315
    Pratite nas

    Naučnici iz Singapura napravili su matematički model na osnovu zvaničnih podataka o kretanju broja zaraženih virusom korona i prognozirali kada će se završiti epidemija u svetu, ali i u Srbiji.

    Univerzitet za tehnologiju i dizajn iz Singapura objavio je predviđanja o trajanju epidemije virusa korona u svetu, prenosi B92.

    Objavljeni su podaci u vidu grafikona za svaku državu, koji kontinuirano prate razvoj epidemiološke situacije. Prate se informacije koje države objavljuju na dnevnom nivou.

    Kako je naglašeno, očekivano je da će se trenutne projekcije trajanja epidemije menjati u zavisnosti od dnevnih rezultata i razvoja situacije u državama.

    Prema dosadašnjem toku istraživanja Univerziteta u Singapuru, epidemija u svetu će se i do 97 odsto smanjiti do 31. maja. Polovinom juna moglo bi doći do smanjenja i od 99 odsto, dok se potpuni kraj epidemije predviđa za početak decembra.

    Zaključno sa podacima od 29. aprila, prema ovom istraživanju, kraj epidemije u Srbiji očekuje se početkom avgusta. Naime, 21. maj označen je kao datum kada se epidemija može završiti 97 odsto, a taj procenat se 4. juna povećava na 99 odsto.

    Prognoza singapurskih naučnika o epidemiji u Srbiji
    Prognoza singapurskih naučnika o epidemiji u Srbiji

    Trenutno su Sjedinjene Američke Države najpogođenije, a prema podacima ovog sajta, epidemija će trajati do 20. septembra. Pad od 97 odsto očekuje se oko 18. maja.

    Italija koja je dugo bila evropsko žarište i koja je zabeležila skoro 28.000 smrtnih slučajeva, prema ovom istraživanju, moći će delimično da odahne od 10. maja, ali se kao kraj epidemije predviđa 4. septembar.

    U Španiji je do sada zabeleženo 239.639 slučajeva, a umrlo je preko 24.000 ljudi. Prema podacima koji su ažurirani 29. aprila, predviđeno je da epidemija bude 97 odsto završena već 2. maja.

    Teoretski, početkom avgusta, moglo bi da dođe do stoprocentnog završetka epidemije.

    Kako je navedeno, priroda je ipak nepredvidiva, te sve podatke treba uzeti sa rezervom, napomenuli su istraživači.

    Pročitajte još:

    Tema:
    Virus korona se širi planetom (3050)
    Tagovi:
    naučnici, Singapur, epidemija, virus korona
    Standardi zajedniceDiskusija
    Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga