16:29 16 Jul 2020
Slušajte Sputnik
  Vesti
  Preuzmite kraći link
  147
  Pratite nas

  Odluka o ukidanju vanrednog stanja objavljena je u Službenom glasniku, kao i prestanak važenja određenih uredbi donetih u tom periodu, među kojima je i uredba koja se odnosi na ograničavanje cene zaštitnih sredstava.

  Od danas, naime, više ne važe Uredbe o merama za vreme vanrednog stanja, o organizovanju rada poslodavaca, poreskim merama radi ublažavanja ekonomskih posledica, korišćenju finansijskih mera iz budžeta, ograničavanju cene zaštitnih sredstava, rokovima u sudskim postupcima, dodatnom zaduživanju, kao i o organizovanju rada u ustanovama socijalne zaštite.

  Na snazi su i dalje uredbe o primeni rokova u upravnim postupcima, o fiskalnim pogodnostima i direktnim davanjima u privatnom sektoru i novčanoj pomoći građanima, o merama u drumskom periodu, o pomeranju rokova za dostavljanje finansijskih izveštaja, o novčanoj pomoći poljoprivredi.

  U Službenom glasniku je, takođe, objavljeno da će nadležne izborne komisije 11. maja doneti rešenja o nastavljanju sprovođenja izbornih radnji za parlamentarne, pokrajinske i lokalne izbore, prenosi N1.

  Izborne komisije se zadužuju da obezbede i čuvaju postojeću izbornu dokumentaciju do nastavka sprovođenja izbornih radnji i izbora i da utvrde nove rokove za vršenje izbornih radnji. Sve do sada preduzete izborne radnje ostaju na pravnoj snazi, uključujući i one koje se odnose na potpise birača o podršci određenoj izbornoj listi koji su overeni pre donošenja rešenja.

  Pročitajte još:

  Tagovi:
  uredba, ukidanje, vanredne mere, vanredno stanje, Srbija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga