06:49 23 Septembar 2020
Slušajte Sputnik
  Vesti
  Preuzmite kraći link
  11838
  Pratite nas

  Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da po pitanju održavanja javnih skupova važe dve mere — da na njima ne može biti više od 50 učesnika i da skup mora biti najavljen policiji najmanje pet dana ranije.

  Za održavanje javnih skupova važi mera koju su predložili zdravstveni radnici — da skup ne može imati više od 50 učesnika, i druga, propisana Zakonom o javnom okupljanju, da mora biti najavljen nadležnoj policijskoj stanici najmanje pet dana ranije, pojasnio je Stefanović u izjavi za Tanjug.

  Ministar je naglasio da su svi skupovi koji nisu sazvani u skladu sa ovim merama — nezakoniti.

  „Molim ljude da, bez obzira na motive, to ne čine, jer kršenjem ovih mera mogu ugroziti zdravlje drugih ljudi, a i te ljude izlažu sankcijama, odnosno prekršajnom kažnjavanju", poručio je Stefanović.

  Vlada odlučuje: Može li se u gradski prevoz i bez personalizovane karte

  Vlada Srbije danas odlučuje hoće li se ukinuti odluka da se u prevoz može samo sa personalizovanom kartom.

  Sednica počinje uskoro.

  Predsednik Aleksandar Vučić tražio je od premijerke Ane Brnabić da se ukine odluka da se od sutra u GSP vozila može samo sa personalizovanim kartama za zaposlene i da prevoz funkcioniše kao do sada.

  Inače, sutra opet kreće gradski prevoz u Beogradu, a odluka je bila da se u vozila može ući samo sa personalizovanom mesečnom kartom za zaposlene.

  Zbog toga su počele ogromne gužve na četiri mesta koja trenutno izdaju te kartice.

  Pročitajte još:

  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga