06:00 11 April 2021
Slušajte Sputnik
  Vesti
  Preuzmite kraći link
  1315572
  Pratite nas

  Policija je, po nalogu nadležnih državnih organa, privela 15 lica koja su učestvovala u incidentu ispred skupštine nasilju, saopštio je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

  Stefanović je kao „čist fašizam“ ocenio fizički nasrtaj lidera Dveri Boška Obradovića i dela pristalica Saveza za Srbiju na narodne poslanike i druge ljude koji su pokušavali da uđu u Narodnu skupštinu.

  „Fizičko obračunavanje sa ljudima i da ih uz to maltretirate, cepate, nasrćete na njih i pretite im batinanjem i svim drugim zato što misli drugačije od vas nikada nije, neće i ne sme da bude dozvoljeno u našoj zemlji“, poručio je Stefanović.

  Stefanović je u izjavi istakao je da je policija, po nalogu nadležnih državnih organa, privela 15 lica koja su učestvovala u ovom nasilju, napala Marijana Rističevića, druge narodne poslanike i lica koja su ulazila u Narodnu skupštinu, saopštio je MUP.

  Kako je naveo, oni će u narednim minutima biti predati nadležnim sudovima za prekršaje koji će izricati kazne u skladu sa zakonom.

  Predsednik Dveri Boško Obradović, nekoliko poslanika i simpatizeri stranke „blokirali“ su ranije danas stepenište na ulazu u Skupštinu Srbije, a u jednom trenutku došlo je i do guranja Obradovića i ministra zdravlja Zlatibora Lončara koji je dolazio na sednicu. Poslanik Marjan Rističević je iz gužve izašao bez sakoa.

  Stefanović je istakao da će policija i ostali nadležni državni organi veoma brzo i efikasno reagovati u ovakvim slučajevima i da neće dozvoliti da bilo ko bude žrtva nasilja, da bilo kome budu ugrožena prava i slobode i da bilo ko trpi bilo kakvu vrstu torture, zato što ima drugačiji stav o Srbiji ili zato što ima pravo da drugačije politički deluje.

  „Još jednom pozivam sve da odustanu od nasilja, to nikada ne sme da bude naš put, a svima onima koji se drznu da se bave nasiljem, policija i državni organi i te kako će umeti da odgovore“, zaključio je Stefanović.

  Pročitajte još:

  Tagovi:
  Nebojša Stefanović, privođenje, policija, incident, Skupština, Srbija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga