23:03 21 Januar 2021
Slušajte Sputnik
  Vesti
  Preuzmite kraći link
  Virus korona se širi planetom (3050)
  0 1530
  Pratite nas

  Panika, ali i neizostavni humor uvukli su se među Bračane kojima statistika, kada je reč o virusu korona, i ne ide na ruku. Od 37 do sada testiranih građana, prema službenim podacima, čak ih je 22 pozitivno na kovid-19, piše zagrebački Jutarnji list.

  Prema nekim informacijama, virus korona proširio se ostrvom zbog nasledstva bogatog 81-godišnjeg mornara, zbog čega je i cela afera dobila nadimak „kovid 81”, prenosi Tanjug.

  Naime, kad je on stigao iz bolnice kući, počele su posete.

  „To vam je tradicija da kad dođete iz bolnice, svi vam dođu u posetu. Sad je krenula priča o nasledstvu, ima doduše i tu malo istine, ali došla je rodbina da mu pomogne, sam je, bolestan, nije imao simptome kovida-19“, rekla je jedna stanovnica ostrva za Jutarnji list.

  Potvrđeno je da je oboleli 11. aprila pri prvom prijemu u splitsku bolnicu testiran na virus korona i bio je negativan, ali pri otpuštanju iz bolnice 17. aprila testiranje nije izvršeno. On je zatim 18 dana proveo kod kuće, kada su ga posećivali rodbina i prijatelji, a 19. dana od povratka iz Splita smešten u ustanovu za starije u Supetaru.

  Direktorka doma, poučena iskustvom i nalozima epidemiologa, odmah ga je smestila u zasebnu sobu i zadužila samo jednu medicinsku sestru da brine o njemu.

  Ali, kada je krenula priča o zarazi, on je testiran i 8. maja je bio pozitivan. Medicinska sestra koja brine o njemu je negativna.

  Pročitajte još: 

  Tema:
  Virus korona se širi planetom (3050)
  Tagovi:
  koronavirus, virus korona
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga