04:51 05 Decembar 2020
Slušajte Sputnik
  Vesti
  Preuzmite kraći link
  714128
  Pratite nas

  Pripadnici Žandarmerije ispred Skupštine rasporedili su se tako da razdvajaju pristalice SNS i Dveri, koji ispred parlamenta daju podršku šefu poslaničke grupe SNS Aleksandru Martinoviću, odnosno predsedniku Dveri Bošku Obradoviću, koji su od juče u štrajku. Martinović je pozvao pristalice SNS da se raziđu, a Sandra Božić je prekinula štrajk glađu.

  Između te dve grupe je nekoliko metara praznog prostora u kojem su isključivo pripadnici Žandarmerije, javlja izveštač Tanjuga sa lica mesta.

  Simpatizeri SNS uzvikuju "Aco Srbine", "Boško fašisto" i "Đilase lopove", a tu je i manji broj okupljenih koji pružaju podršku predsedniku Dveri Bošku Obradoviću, koji uzvikuju "Boško Srbine".

  Ispred skupštine je nešto kasnije došao i Dragan Đilas sa nekolicinom pristalica, a sa njim su Borko Stefanović, Srđan Milivojević, Branko Miljuš... Đilas je došao do ograde ispred stepeništa pred skupštinom, a Boško Obradović mu je u jednom trenutku prišao i, kratko su razgovarali.

  Žandarmerija razdvojila pristalice SNS i Dveri, štrajk glađu, Skupština Srbije
  © Sputnik / TARA RADOVANOVIC
  Žandarmerija razdvojila pristalice SNS i Dveri

  Pored Martinovića i Sandre Božić ispred parlemanta su i poslanici SNS-a Veroljub Arsić, Igor Bečić, Blagomir Orlić, Vladimir Đukanović, Aleksandar Marković, ali i socijalista Đorđe Milićević.

  Na stepeništu, preko puta naprednjaka, i dalje je Boško Obradović, danas popodne u društvu stranačke koleginice Marije Janjušević.

  Martinović pozvao pristalice da uvaže Vučićev poziv i raziđu se

  Šef poslanika SNS Aleksandar Martinović pozvao je pristalice te stranke da uvaže poziv predsednika stranke i Srbije Aleksandra Vučića i da se raziđu.

  "U ime predsednika Republike Srbije i SNS Aleksandra Vučića molim vas da se polako raziđete svojim kućama i želim da vam prenesem poruku predsednika da se spremite da se okupimo uskoro u što većem broju", rekao je Martinović.

  Obradović od juče štrajkuje glađu, a svoju odluku o štrajku najpre je obrazložio kao podršku poslaniku Ševarliću, koji je na taj način protestovao zbog politike vlasti prema pitanju KiM, a kasnije - zahtevom da se odlože izbori, zakazani za 21. jun.

  Podršku poslanicicma SNS-a danas su dali i ministar Zoran ĐorđeviĆ i direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić, koji su ih obišli.

  Tagovi:
  SNS, štrajk glađu, Žandarmerija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga