16:43 23 Januar 2021
Slušajte Sputnik
  Vesti
  Preuzmite kraći link
  0 143
  Pratite nas

  Od danas građani mogu da ponesu prijave za korišćenje vaučera za godišnji odmor u Srbiji na šalterima Pošta Srbije. Prvi put će vaučeri vredni 5.000 dinara moći da se koriste i u Beogradu i Novom Sadu.

  Građanima je na raspolaganju 400.000 novih vaučera koje mogu da iskoriste do 20. novembra ove godine. Vrednost vaučera je 5.000 dinara i navedeni iznos predstavlja maksimalni iznos sredstava koja korisnik može jednom u toku kalendarske godine koristiti, bez obzira kolika je vrednost izvršene usluge smeštaja, prenosi RTS.

  Pravo na korišćenje vaučera imaju: penzioneri, nezaposleni sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje, korisnici prava na dodatak za pomoć i negu drugog lica, radno angažovani sa primanjima koja ne prelaze iznos od 70.000 dinara mesečno.

  Zatim ratni vojni invalidi i civilni invalidi rata sa primanjima koja ne prelaze iznos od 70.000 dinara mesečno, korisnici prava na naknadu na porodičnu invalidninu po palom borcu, nosioci aktivnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva i studenti.

  Studenti su u obavezi da prilikom podnošenja prijave za dodelu vaučera prilože original potvrdu visokoškolske ustanove o statusu studenta prvog, drugog ili trećeg stepena, za tekuću školsku godinu, kao i fotokopiju prve, odnosno druge strane indeksa, sa slikom i ličnim podacima.

  Studenti neće moći da koriste vaučere u mestu prebivališta i mestu gde studiraju.

  Neophodno je da građani prvo rezervišu smeštaj u ugostiteljskom objektu koji se uključio u ovu akciju, a nakon toga se mogu prijaviti za vaučer. Spisak ugostiteljskih objekata nalazi se na sajtu Ministarstva turizma.

  Prilikom prijave, neophodno je dostaviti ove podatke: ime i prezime, JMBG, adresu, kontakt telefon, naziv ugostiteljskog objekta za koji je izvršena rezervacija, period rezervacije smeštaja, podatak o ostvarenom pravu na korišćenje vaučera.

  Građanima koji dobiju pravo na vaučer, Ministarstvo će preko Pošte dostaviti vaučer na kućnu adresu.

  Broj prijava za dodelu vaučera ograničen je raspoloživim budžetskim sredstvima i rangiranje prijava vršiće se na osnovu datuma i vremena prijema na šalteru Pošte Srbije.

  Uz dodatnih 400.000 vaučera, građanima Srbije je na raspolaganju ukupno 560.000 vaučera.

  Pročitajte još:

  Tagovi:
  vaučer
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga