10:34 02 Mart 2021
Slušajte Sputnik
  Vesti
  Preuzmite kraći link
  0 149
  Pratite nas

  Svi punoletni državljani, koji imaju ličnu kartu i prebivalište u Srbiji od danas mogu da se prijave putem kontakt-centra za jednokratnu pomoć od 100 evra.

  Prethodno je 13. maja počelo prijavljivanje elektronskim putem, preko portala Uprave za trezor, na adresi idp.trezor.gov.rs, piše B92.

  Broj telefona kontakt-centra je 0800 101 100.

  Prilikom podnošenja prijave, punoletni državljani Republike Srbije dostavljaju sledeće podatke: jedinstveni matični broj građanina (JMBG), registarski broj važeće lične karte, naziv banke kod koje je otvoren ili će biti otvoren račun na koji se uplaćuje jednokratna novčana pomoć.

  U kontakt-centru će građani imati priliku da čuju automatski snimljen glas, kome će moći da ostave svoje podatke. Matični broj i broj lične karte će građani unositi koristeći brojeve telefonske tastature, a ime banke će izgovarati ili birati pritiskom na taster.

  Primaoci penzija i korisnici novčane socijalne pomoći automatski su prijavljeni za isplatu jednokratne pomoći, odnosno nema potrebe da se prijavljuju. Isplata za primaoce penzija počeće danas.

   

  Tagovi:
  telefon, jednokratna pomoć, 100 evra
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga