01:34 25 Februar 2021
Slušajte Sputnik
  Vesti
  Preuzmite kraći link
  Virus korona se širi planetom (3050)
  0 26
  Pratite nas

  Nakon dvomesečne pauze danas će studentski domovi u Beogradu primiti prve studente.

  Zbog obaveza na fakultetima u domove se vraća između 3.000 i 3.500 studenata, piše Tanjug.

  Studentski dom
  © Tanjug / ANDRIJA VUKELIC
  U domove se vraća između 3.000 i 3.500 studenata

  U Studentskom gradu sve je spremno za prijem stanara, okrečene su i dezinfikovane sve sobe, detaljno oprane i dezinfikovane sve površine, pokošena trava.

  Direktor Studentskog centra Beograd Goran Minić za Tanjug je rekao da vrata otvaraju svi domovi, ali i osam restorana od 14 koliko posluje u okviru SC „Beograd”.

  On kaže da su svi fakulteti, visoke strukovne škole, dostavili spiskove studenata koji u maju imaju obaveze - ispitne rokove, blok nastavu, laboratorijske vežbe.

  „U studentske domove se vraćaju samo oni studenti za koje su nam visokoškolske ustanove dostavile da imaju obaveze u maju. To je 30 do 35 odsto naših kapaciteta, odnosno 3.000 do 3.500 studenata”, kaže Minić.

  Stanarine koju su akademci platili u martu biće uračunata za maj, a bonove koje su kupili u martu i nisu uspeli da iskoriste, moći će da iskoriste u maju.

  Od 14 restorana, danas će biti otvoreno osam, i to Studentski grad, Karaburma, Voždovac, „Kralj Aleskandar Prvi”, „Rifat Burdžević”, Zemun, „Patris Lumumba” i Košutnjak.

  Minić je istakao da su svi domovi u okviru Studentskog centara Beograd svakodnevno higijenski održavani, da se dezinfikovani i provetravani, da se ne uključuju klime, a da zaposleni nose maske i rukavice.

  U domovima su zabranjene posete, prenoćišta i sva slavlja u studentskim sobama.
  Tema:
  Virus korona se širi planetom (3050)
  Tagovi:
  studenti, otvaranje, studentski dom
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga