23:38 02 Decembar 2020
Slušajte Sputnik
  Vesti
  Preuzmite kraći link
  0 212
  Pratite nas

  Gradska uprava u Čačku objavila je konkurs za kupovinu robota namenjenog Naučno-tešnološkom parku u ovom gradu. Robot treba da ima dve ruke, nalik čoveku-mašini i da obavlja razne zadatke.

  U pozivu za dostavljanje ponuda navodi se da je reč o dvoručnom kolaborativnom robotu mase 38 kilograma, i dodaju se druge karakteristike.

  „Robotske ruke treba da imaju jednu integrisanu kameru, servo gripere i vakuumske hvataljke. Dohvat ruke robota je 559 milimetara, nosivost ruke robota je 500 grama; preciznost ponovljivosti programirane pozicije je 0,02 milimetra. Maksimalna brzina kretanja robotske ruke 1,5 metara u sekundi“, navodi se, između ostalog, u pozivu koji je objavio grad Čačak.

  Pored toga robot mora da zadovolji i šest različitih standarda sigurnosti.

  U slučaju kvara uređaja ili bilo kakvih nepravilnosti u radu ponuđač je dužan da otkloni sve nepravilnosti u roku od 48 sati.

  U slučaju da kvar ili nepravilnost u radu nije otklonjena u roku od 48 sati, ponuđač je dužan da obezbedi zamenski uređaj istih ili boljih karakteristika. Garantni rok ne sme biti kraći od 24 meseca, a vreme isporuke ne duže od 50 dana.

  Pročitajte još:

  Tagovi:
  Čačak, robot
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga