09:45 06 Maj 2021
Slušajte Sputnik
  Vesti
  Preuzmite kraći link
  417428
  Pratite nas

  Pripadnici Vojske Srbije, koji su stigli u Šid da bi preventivno kontrolisali tri centra sa skoro 2.000 migranata, noćas su već intervenisali i 18 migranata vratili u prihvatni centar.

  Oko 70 pripadnika Vojske Srbije raspoređeno je u tri prihvatna centra — „Adaševci“, „Principovac“ i „Šid — Stanica“. U tim centrima boravi oko 1.900 migiranata iz 18 zemalja. Problem za lokalno stanovništvo su, kažu, neregistrovani migranti koji borave na otvorenom.

  Vojska Srbije ispred Prihvatnog centra Adaševci u opštini Šid
  © Tanjug / SANJA EKER
  Vojska Srbije ispred Prihvatnog centra "Adaševci" u opštini Šid

  Zoran Semenović, zamenik predsednika opštine Šid rekao je za RTS da je od jutros na tom području daleko stabilnije i da su pripadnici vojne policije noćas vratili 18 lica u prihvatne centre.

  „Situacija od kad su pripadnici Vojske Srbije zauzeli svoje položaje je daleko stabilnija. U toku noći je došlo do privođenja, vraćanja 18 lica u prihvatne centre, što je daleko bezbednije nego svih dana prethodno“, rekao je Semenović.

  Naveo je da se građani šidske opštine zahvaljuju predsedniku Vučiću, a posebno Vojsci koja je svojim delovanjem i radom u ovom trenutku i brzom intrevencijom sprečila svaki pokušaj ugrožavanja bezbednosti ljudi i imovine.

  Predsednik Aleksandar Vučić je odluku o slanju Vojske u Šid doneo na osnovu bezbednosnih procena i zahteva građana.  

  Najveći problem u šidskoj opštini su, kako se navodi, pravili neregistrovani migranti koje su meštani zaticali, ne samo u svojim dvorištima, nego i šumama i na njivama, u voćnjacima, zbog čega su se osećali nebezbedno i tražili pomoć države.

  Pročitajte još:

  Tagovi:
  intervencija, vojnici, Vojska Srbije, migranti, Šid, Srbija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga