21:32 31 Oktobar 2020
Slušajte Sputnik
  Vesti
  Preuzmite kraći link
  12312
  Pratite nas

  Za ulazak u Srbiju od danas, 22. maja, ni državljanima Srbije ni drugih država više nije potrebno da imaju negativan test na virus korona, niti posebnu dozvolu, odlučila je Vlada Srbije.

  Od danas za ulazak u Srbiju, kako za naše tako i za strane državljane, nije potreban negativan pi-si-ar test, kao i samoizolacija od 14 dana prenosi RTS.

  Izolacija svim ljudima koji su do sada ušli u našu zemlju, a koja im je određena na 14 dana, jer nisu imali negativan nalaz testa, od danas se prekida.

  Testiranje na lični zahtev koštaće 6.000 dinara na teritoriji cele Republike Srbije, dok će za studente i maloletna lica testiranje i dalje biti besplatno, navedeno je u saopštenju.

  Svim osobama koje ulaze na teritoriju Srbije biće uručivana zdravstvena upozorenja u kojima se navodi da ulaze na teritoriju na kojoj virus još cirkuliše, kao i načini prevencije infekcije.

  Od danas će biti uspostavljeni letovi sa niškog aerodroma „Konstantin Veliki“. Taj aerodrom nije radio od 18. marta.

  Mađarska kompanija „Viz er“ prvi let je planirala za Dortmund. Sa niškog aerodroma i „Er Srbija“ i „Rajan er“ uskoro planiraju obnavljanje letova.

  „Er Srbija“ je obnovila komercijalni putnički saobraćaj. Prvi putnici su otišli za Cirih i Frankfurt.

  Tokom puta svi putnici sve vreme moraju da nose maske, a dodatna zaštitna oprema - viziri i rukavice - dobrodošla je.

  Tagovi:
  karantin, virus korona, testiranje, granica
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga