20:41 20 Oktobar 2020
Slušajte Sputnik
  Vesti
  Preuzmite kraći link
  Virus korona se širi planetom (3050)
  3418
  Pratite nas

  Testiranje na lični zahtev građana Srbije na virus korona počinje danas, a brisevi se uzimaju u institutima i zavodima za javno zdravlje, ali i domovima zdravlja.

  Test na lični zahtev košta 6.000 dinara, uplaćuje se na jedinstveni žiro račun koji se može naći na sajtu Ministarstva zdravlja - stranici covid-19, sajtu RFZO.

  Procedura je takva da građani prvo uplate novac na žiro račun, a zatim testiranje, odnosno uzimanje brisa iz grla i nosa mogu obaviti u najbližem institutu, zavodu ili domu zdravlja.

  Na sajtu Gradskog zavoda za javno zdravlje u Beogradu navedeno je da građani termin za testiranje mogu zakazati putem mejla info@zdravlje.org.rs, sa molbom da se ostavi broj telefona kako bi se preciziralo vreme testiranja.

  Pravo na besplatno testiranje, o trošku države, imaju svi građani sa simptomima kovida-19, koji su bili u bliskom kontaktu sa zaraženom osobom, ali i za pacijente koji odlaze na operacije i određene intervencije poput bronhoskopije.

  Besplatno testiranje je omogućeno svim studentima ili maloletnim licima koja putuju u zemlje koje ne dozvoljavaju ulaz bez prethodno urađenog PCR testa.

  Pročitajte još:

  Tema:
  Virus korona se širi planetom (3050)
  Tagovi:
  Srbija, virus korona, testiranje
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga