15:30 13 Maj 2021
Slušajte Sputnik
  Vesti
  Preuzmite kraći link
  63150
  Pratite nas

  Junak sa Košara Dragan Marinković (1978-1999) dobio je mural na Sportskoj hali u Padinskoj Skeli zahvaljujući navijačima Partizana iz tog dela grada.

  Poginuli vojnici na karauli Košare, na srpsko-albanskoj granici u 78-dnevnoj NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, još nemaju zajednički spomenik, koji zaslužuju poodavno. Ipak, plemeniti ljudi se okupljaju i na svojstven način se odužuju herojima sa Košara.

  Otvaranje murala posvećenog Draganu Marinkoviću, heroju sa Košara
  © Foto : Sputnjiku ustupio Miodrag Milutinović
  Mural je veličine devet puta četiri metra

  Otkrivanju murala veličine devet puta četiri metra prisustvovali su poštovaoci, rodoljubi i članovi porodica heroja sa Košara. Ovu priliku nisu propustili ni bivši Marinkovićevi saborci potpukovnici Srđan Nikolić i Zoran Kukić i zastavnik prve klase Robert Krivokuća iz 125. Motorizovane brigade i 72. Izviđačko diverzantskog bataljona ali i predstavnici 549. brigade.

  Predstavnici udruženja „Grobari Padinjak“ naveli su da je njihova težnja i cilj celokupne akcije da se oda počast heroju sa Košara Draganu Marinkoviću izradom ovog murala, ali i prikupljanje novčane pomoći borcima sa Košara.

  „Na ovaj način želimo da pokažemo da ne zaboravljamo ljude koji su zadužili nas i našu zemlju. Takođe, celu akciju i njenu realizaciju su odradili navijači Partizana, „Grobari Padinjak“ ali su nam se pridružili i naši prijatelji koji nisu članovi. Na ovaj način, želimo da skrenemo pažnju da biti navijač ne znači nužno biti loš čovek, da biti nacionalista ne znači mrzeti druge nacije nego voleti svoju! Mi poštujemo svakoga najmanje onoliko koliko on nas poštuje, možemo da oprostimo ali da ne zaboravljamo! I, naravno, da bezrezervno volimo majku Srbiju,” navodi se u saopštenju udruženja „Grobari Padinjak“.

  Pročitajte još:

  Tagovi:
  mural, heroji sa Košara
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga