01:23 26 Januar 2021
Slušajte Sputnik
  Vesti
  Preuzmite kraći link
  222212
  Pratite nas

  Direktorat civilnog vazduhoplovstva je na osnovu reciprociteta doneo meru kojom se zabranjuje sletanje aviona „Montenegro erlajnsa“ na beogradaki aerodorom „Nikola Tesla“.

  Zabrana će važiti od sutra.

  Prethodno je Vlada Crne Gore donela odluku o otvaranju granica svoje zemlje za čak devet država među kojima nema Srbije.

  U obrazloženju ove odluke, u koju je „Blic“ imao uvid, piše da kako je navedena mera i dalje na snazi, državljanima Srbije je onemogućen ulazak u Crnu Goru.

  „Nasuprot tome, u skladu sa Odlukom o izmenama i dopunama Odluke o proglašenju bolesti kovid 19 izazvane virusom Sars-kov-2 zaraznom bolešću uklonjena su ograničenja za ulazak stranih državljana, uključujući i državljane Crne Gore, u Republiku Srbiju. Imajući navedeno u vidu, princip reciprociteta u kretanju putnika između dve države je ozbiljno narušen, što neposredno utiče na reciprocitet u obavljanju redovnog avio-prevoza iz člana 13. stav 1. Pravilnika o izdavanju odobrenja stranom avio - prevozniku za obavljanje međunarodnom javnog avio-prevoza sa Republikom Srbijom, i to na štetu avio - prevoznika registrovanih u Republici Srbiji“, navodi se obrazloženju.

  Kako se saznaje, na beogradski aerodrom večeras je sleteo jedan avion „Montenegro erlajnsa“ sa 115 crnogorskih studenata. Kako odluka Direktorata važi od sutra, studenti će moći da ostanu u Srbiji.

  Pročitajte još:

  Tagovi:
  Montenegro erlajnz
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga