09:52 22 Jun 2021
Slušajte Sputnik
  Vesti
  Preuzmite kraći link
  0 222
  Pratite nas

  Prijavljivanje za jednokratnu pomoć države od 100 evra traje do 5. juna, a do 7. juna svi koji su se prijavili, trebalo bi da dobiju novac.

  Kako prenosi portal „B92“, dnevno oko pola miliona građana dobije novac. Nekima 100 evra u dinarskoj protivvrednosti legne na račun bez obaveštenja, a drugi dobijaju poruku u kojoj, između ostalog, piše „kovid 19 uplata“.

  Proces provere da li je novac legao na račun ili nije je jednostavan, a potrebno je da na sajtu idp.trezor.gov.rs izaberete opciju — Provera statusa prijave.

  Provera statusa prijave za fizičko lice - prijava za pomoć od 100 evra
  Provera statusa prijave za fizičko lice - prijava za pomoć od 100 evra

  Posle toga, potrebno je da unesete vaš JMBG i broj lične karte, nakon čega ćete dobiti obaveštenje o statusu vaše prijave.

  Mnoge zanima da li sredstva sa namenskog računa moraju da podignu u banci ili mogu direktno da se preusmere na razna plaćanja.

  „Sredstva sa namenskog računa se uz ličnu kartu podižu u gotovini. Nakon što sredstva budu podignuta, namenski račun koji je otvoren samo u tu svrhu, biće ugašen. Ipak, državljanin nije ograničen, te može da u ugovornom odnosu sa bankom definiše i dodatne usluge koje bi koristio kod konkretne banke, a koje bi se odnosile na navedena sredstva“, navodi se objašnjenju na sajtu Ministarstva finansija.

  Pročitajte još:

  Tagovi:
  pomoć, 100 evra
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga