04:31 14 Maj 2021
Slušajte Sputnik
  Vesti
  Preuzmite kraći link
  1431
  Pratite nas

  Pripadnici Drugog rečnog odreda Rečne flotile Vojske Srbije na beogradskom Ušću prikazali su deo svojih sposobnosti u simulaciji napada na „naoružane čamce terorista“.

  Ministar odbrane Aleksandar Vulin rekao je da je Rečna flotila važan deo Kopnene vojske, a njeni pripadnici u stanju su da odgovore na svaki izazov.

  „Videli smo da su pripadnici Rečne flotile u stanju da odgovore na svaki izazov i da reše svaku pretnju do koje bi moglo doći na našim rekama. Nijedan deo Republike Srbije ne može da bude nebranjen“, naglasio je Vulin, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

  Kako je dodao, bez obzira da li je to nebo, reka, kopno, na svakom delu naše teritorije pripadnici Vojske Srbije su u stanju da sačuvaju zemlju i bezbednost svakog građanina.

  Vulin je poručio da se u Rečnu flotilu ulaže i da će se i dalje ulagati.

  "Očekujemo da ćemo ove godine završiti proces prenaoružavanja naše flote i da ćemo početi i sa procesom remonta naših brodova", rekao je Vulin.

  Komandant Rečne flotile kapetan bojnog broda Andrija Andrić rekao je da je prikaz bio uspešan i objasnio iz kojih segmenata se sastojao.

  Pripadnici Rečne flotile Vojske Srbije na beogradskom Ušću
  „Rečna flotila je važan deo Kopnene vojske, a njeni pripadnici u stanju su da odgovore na svaki izazov“.

  Brod izviđač je brzo otkrio dva naoružana čamca sa grupama terorista. Usledila je komanda grupi patrolnih brodova koja se nalazila u brodskoj zasedi, energično isplovljenje i uništenje grupe naoružanih čamaca sa vatrom iz četvorocevnih i jednocevnih topova 20 milimetara i brodskih mitraljeza, objasnio je Andrić.

  Dodao je da su rečne jedinice osim zadataka izviđanja i protivbrodskog artiljerijskog dejstva danas pokazale i rad službe traganja i spasavanja pri izvlačenju i spasavanju ranjenika iz vode, kao i rad posada vojnih plovila za tegljenje oštećenih čamaca do luke.

  Pročitajte još:

  Tagovi:
  vojnici, vežba, Ušće, teroristi, Rečna flotila, Vojska Srbije
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga