13:12 25 Novembar 2020
Slušajte Sputnik
  Vesti
  Preuzmite kraći link
  211119
  Pratite nas

  Crna Gora je od ponoći otvorila granicu sa Srbijom, ali državljani Srbije i dalje ne mogu u tu državu čak ni sa negativnim pi-si-ar testom, javlja reporterka RTS-a. Granični prelaz Jabuka između Srbije i Crne Gore je od jutros gotovo pust.

  Od ponoći je Crna Gora otvorila sve granice sa susednim državama i sa Srbijom, ali na spisku država čiji građani mogu da uđu bez karantina ili pi-si-ar testa i dalje nema Srbije.

  Spisak je ažuriran, pa na njemu više nisu ni Severna Makedonija i Irska, jer je u tim zemljama stopa aktivnih slučajeva virusa korona porasla.

  Reporterka RTS-a bila je jutros na graničnom prelazu Jabuka. Kaže da građani niti ulaze, niti izlaze iz Srbije.

  Na prste jedne ruke mogu se prebrojati kamioni koji su prošli, oni radije biraju Gostun, odnosno Dobrakovo, koji su bili otvoreni sve vreme pandemije.

  Iako Crna Gora još nije otvorena za građane iz Srbije, naš prelaz jeste otvoren za putnike iz Crne Gore.

  Međutim, postoje i nedoumice. Ako neko iz, na primer, Pljevalja krene u Prijepolje, u povratku bi morao u karantin, tako da se čeka razjašnjenje.

  Otvoreni aerodromi u Podgorici i Tivtu

  Aerodromi u Podgorici i Tivtu od danas su otvoreni, ali ne i za avione iz Srbije, prenosi Tanjug.

  Aerodromi u Podgorici i Tivtu otvoreni su za zemlje u kojima je stopa aktivnih slučajeva virusa korona manja od 25 na 100.000 stanovnika, saopštila je kompanija Aerodromi Crne Gore.

  U saopštenju objavljenom na Fejsbuku navodi se da su na listi zemalja Slovenija, Hrvatska, Slovačka, Gruzija, Švajcarska, Albanija, Austrija, Norveška, Monako, tzv. Kosovo, Nemačka, Grčka, Mađarska, Danska, Litvanija, Letonija, Azerbejdžan, Luksemburg, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Izrael, Češka, Finska i Estonija.

  Tagovi:
  granica, Crna Gora
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga