15:35 20 Januar 2021
Slušajte Sputnik
  Vesti
  Preuzmite kraći link
  0 23
  Pratite nas

  PAO Gazprom pokreće osmu sezonu Međunarodnog dečijeg društvenog programa Fudbal za prijateljstvo. Ove godine finalni događaji su planirani u decembru i održaće se u novom, digitalnom formatu. Predstavljajući različite zemlje i kulture, mladi fudbaleri se ujedinjuju u mešovite reprezentacije i uče da igraju u jednom timu.

  Tokom sedam sezona, više od 6.000 dece iz 211 zemalja i regiona su postali učesnici Fudbala za prijateljstvo. Više od 5 miliona ljudi širom sveta učestvovalo je u sportskim, obrazovnim i ekološkim događajima programa.

  U 2019, učesnici programa su postavili Ginisov svetski rekord za održavanje najmultinacionalnijeg fudbalskog treninga na planeti.

  Fudbal za prijateljstvo
  © Foto : DMITRY GODD89373001408one.godd
  Fudbal za prijateljstvo

  U 2020. godini, nova sezona će biti u potpunosti u onlajn formatu. Na digitalnoj platformi prvi put u istoriji biće održano Svetsko onlajn prvenstvo u Fudbalu za prijateljstvo, na kojem će se takmičiti 32 reprezentacije, od kojih se svaka sastoji od 12-godišnjih sajber sportista iz različitih zemalja, različitog pola, različitih fizičkih sposobnosti, koji govore na različitim jezicima.

  Digitalni univerzum Fudbal za prijateljstvo će okupiti više od 10 hiljada igrača svih uzrasta iz više od 100 zemalja. Unikalni virtuelni prostor postaće osnova za međunarodna dečja takmičenja na kojima svako može da učestvuje ne izlazeći iz kuće.

  Srbija učestvuje u programu od 2013. godine i jedna je od prvih zemalja učesnica Fudbala za prijateljstvo.

  Tagovi:
  turnir, Fudbal, Gasprom
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga