17:07 01 Decembar 2020
Slušajte Sputnik
  Vesti
  Preuzmite kraći link
  1683
  Pratite nas

  Policija je uhapsila stranog državljanina koji je u nedelju ujutru pljačkao vernike sa još jednim mladićem u Crkvi Svetog Aleksandra Nevskog na Dorćolu. Prema nezvaničnim informacijama, on je zadržan po nalogu Prvog osnovnog tužilaštva, a biće i saslušan.

  Prema nezvaničnim navodima, uhapšeni je državljanin Alžira, ima 19 godina, kod njega je pronađen laptop, foto-aparat, tri mobilna telefona, kao i ženska torba u kojoj je bio novac.

  „Dešavalo se da pojedinci uđu u crkvu i opljačkaju vernike, ali nikad se nije desilo da naočigled svih otimaju stvari od ljudi“, ispričao je starešina hrama Vajo Jović.

  Kako je rekao sveštenik, ovakav postupak stvara osećaj nesigurnosti kod vernika.

  Iako je najviše incidenata bilo zabeleženo u blizini glavne autobuske stanice, na Zelenom vencu i u Kameničkoj ulici, „Novostima“ su se u prethodnih nekoliko meseci javljali se građani koji su imali problem sa migrantima baš u ovom delu Starog grada.

  Jedan sugrađanin iz Kapetan Mišine ulice požalio se da su mu tri migranta provalila vrata stana i tom prilikom su odnela torbicu koja je bila okačena u hodniku.

  Pročitajte još: 

  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga