00:58 26 Januar 2021
Slušajte Sputnik
  Vesti
  Preuzmite kraći link
  Odbrana srpskih svetinja u Crnoj Gori (796)
  0 542
  Pratite nas

  Paroh podgorički Nikola Pejović saopštio je da direktor Uprave policije (UP) Crne Gore Veselin Veljović širi bezbjednosnu i zdravstvenu paniku.

  Podsjetimo, Veljović je danas kazao „da se u samo jednom klasteru sa litije virusom korona inficiralo oko 70 osoba“.

  „Ako je neko imao dilemu o snazi dostojanstvenih, mirnih, molitvenih litija u Crnoj Gori, onda je to danas postalo jasno. Izjava gospodina Veljovića sa koordinisanom akcijom specijalnih antiterorističkih jedinica na primorju, koje su krenule da skrnave svetinje su novi, možda i poslednji pokušaj da se one spriječe. Kome je u interesu da direktor policije ne govori istinu? Litije su obustavljene prije pojave virusa korona u Crnoj Gori, pa se pitamo kojim istražnim postupkom je Veljović uvrdio tzv. klaster na litiji. Cijelo vrijeme smo bili ubijeđeni da o klasterima i oboljelima mi, građani Crne Gore, saznajemo od nadležnih zdravstvenih institucija, a ne od nirektora policije“, kazao je Pejović.

  Pejović je takođe, kako prenose Vijesti, rekao i da „neosnovano i sa pozicije za koju nije nadležan Gospodin Veljović širi paniku i bezbjednosnu i zdrastvenu, saopštavajući notornu neistinu“.

  „Podaci koje je iznio nemaju utemeljenje u zvaničnim podacima koje su građani dobili od NKT-a. A na osnovu njih, od svetovasilijevske litije u Nikšiću do danas nemamo novih slučajeva zaraženih virusom korona. Zajedno sa NVO akcijom za ljudska prava i institutom Alternativa, ali i sa svom domaćom i međunarodnom javnošću, pitamo se da li je selektivna pravda postala nepisani ustav za ovu vlast i samog Veljovića? Pitamo se i zašto se Veljović ovakvim ili sličnim saopštenjem nije oglasio uoči proslave državnog praznika ili nedavnog građanskog protesta u centru Podgorice - kada su očigledno prekršene mjere na javnim okupljanjima građana, a koje su bile strože nego što je danas slučaj? Ovo ne govorim iz pozicije da nam smetaju proslave i protesti, već zbog očigledne zloupotrebe zdravstvenih mjera i nedostatku jasnih principa. Konačno, najavljene litije su prepoznate kao spomenik dostojanstvenog držanja njenih učesnika. Manifestacija mira, ljubavi i odgovornog ponašanja . I pored opstrukcija litije će se održavati uz poštovanje svih predviđenih mjera, ne kršeći ih ništa više u odnosu na pomenute događaje", rekao je Pejović.

   

   

  Tema:
  Odbrana srpskih svetinja u Crnoj Gori (796)
  Tagovi:
  Litije u Crnoj Gori
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga