01:11 22 April 2021
Slušajte Sputnik
  Vesti
  Preuzmite kraći link
  38454
  Pratite nas

  Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja zatražilo je istragu posle objavljivanja na internetu video snimka u kome se vidi kako obezbeđenje tuče migrante u kampu u Bogovađi. Radnik obezbeđenja koji se vidi na snimku dobio je otkaz.

  Ministarstvo je zatražilo od Komesarijata za izbeglice da ispita slučaj i dostavi podatke o ovom incidentu, prenosi Tanjug.

  Ministar Zoran Đorđević je istakao da je svaki vid nasilja nedopustiv, a naročito nad decom, i dodao da se takvo ponašanje neće tolerisati.

  Napominjući da je obezbeđenje KIRS-a i Crvenog krsta nadležno za kamp u Bogovađi, on je apelovao na nadležne da reaguju i postupe u skladu sa zakonom.

  Radnik obezbeđenja dobio otkaz

  Komesarijat za izbeglice i migracije Srbije saopštio je da je odmah po saznanju za incident u Centru za azil u Bogovađi pokrenuo mehanizam zaštite maloletnih lica, obavestio staratelja maloletnih lica i uključio nadležni Centar za socijalni rad, kao i Crveni krst Beograda, koji je i angažovao pripadnike obezbeđenja, a radnik obezbeđenja koji se vidi na snimku, dobio je otkaz.

  Događaj se desio u noći između 10. i 11. maja 2020, o čemu su zaposleni u Komesarijatu saznali dan kasnije, 12. maja.

  Kako se navodi u saopštenju, otpušteni radnik obezbeđenja je u svoju odbranu rekao da je prethodno bio napadnut od migranata, što, međutim, kako ističe Komesarijat, ne opravdava njegovo ponašanje, prenosi Tanjug.

  Pročitajte još:

  Tagovi:
  Zoran Đorđević, Ministarstvo rada, kamp, migranti
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga