11:37 10 Jul 2020
Slušajte Sputnik
  Vesti
  Preuzmite kraći link
  0 310
  Pratite nas

  U pojedinim delovima Srbije uvedena je vanredna odbrana od poplava, a zbog najave obilnih padadavina preti izlizvanje pojedinih reka zbog čega su uvedena dežurstva na terenu.

  Usled naglog porasta vodostaja reka, kao i upozorenja Republičkog hidro-meteorološkog zavoda (RHMZ) na obilne padavine danas i sutra na području Srbije, uvedena je vanredna odbrana od poplava na Vodnim jedinicama "Drina-Loznica", "Kolubara-Valjevo", "Zapadna Morava-Čačak" i "Jasenica- Smederevska Palanka" u nadležnosti JVP "Srbijavode".

  Na slivovima Kolubare i Jadra sa pritokama, Skrapežu, Đetinji, Moravici, Bjelici, kao i na gornjem toku Zapadne Morave tokom današnjeg dana i sutra vodostaji će biti u većem porastu sa prevazilaženjem upozoravajućih nivoa, a na Jasenici i Kubršnici sa dostizanjem upozoravajućih nivoa, saopšteno je iz tog preduzeća.

  Kako se navodi u saopštenju, u skladu sa aktuelnim prognozama o porastu vodostaja na teritoriji Srbije koje je izdao RHMZ, najavljeno je da se očekuju značajne padavine koje mogu izazvati izlivanja i plavljenja na slivovima bujičnih tokova na vodnim područjima koja su u nadležnosti JVP „Srbijavode".

  U skladu sa obavezama iz Opšteg plana za odbranu od poplava, kao i Operativnog plana za odbranu od poplava za 2020. godinu uvedena su dežurstva na terenu, pripremljene sve službe JVP „Srbijavode“ za pravovremene intervencije, kao i usaglašavanje mera odbrane od poplave sa štabovima lokalnih samouprava, prenosi Tanjug.

  Službe JVP "Srbijavode" i nadležnih vodoprivrednih preduzeća su na terenu i prate razvoj situacije, u skladu sa Opštim i operativnim planom za odbranu od poplava, dodaje se u saopštenju.

  Pročitajte još:

  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga