01:36 19 Januar 2021
Slušajte Sputnik
  Vesti
  Preuzmite kraći link
  19619
  Pratite nas

  Ministar odrbrane Srbije Aleksandar Vulin rekao je da evroparlamentarka Tanja Fajon čini sve da bi Srbima ogadila Evropsku uniju, ali i da, što se njega tiče, ona radi u dobrom pravcu.

  "Ona će na kraju ubediti Srbe da ne treba da budu u Evropskoj uniji. Predsednik Aleksandar Vučić je čovek koji je za Evropsku uniju, koji drži Srbiju na evropskom putu. Kada bi se on pomerio i nekoliko puta dao antievropske izjave - Evropske unije u Srbiji neće biti", rekao je Vulin, a prenosi Pokret socijalista u saopštenju.

  Kako kaže, Fajon uspešno radi na tome da evroskeptici jednog dana dobiju većinu u Srbiji kada je u pitanju odnos prema Evropskoj uniji.

  Komentarišući izjave da je "u Srbiji društvo podeljeno", ministar Vulin je rekao da ne razume kako onda funkcionišu društva u kojima određene političke opcije na izborima dobiju daleko manju podršku nego što je dobio Aleksandar Vučić u Srbiji.

  To što je u Srbiji dva miliona ljudi glasalo u nedelju za Aleksandra Vučića, Vulin kaže da je to demokratija.

  "Stalno slušamo o podeljenom društvu. Koje podeljeno društvo? Ako je kod nas podeljeno društvo, a imate više od 60 odsto glasova za jednu političku opciju, onda je u Nemačkoj građanski rat, jer tamo prave Vladu i sa 30 odsto, 10 odsto. U Sloveniji onda, oni samo što se ne raspadnu, jer oni jedva da formiraju Vladu", zaključio je on.

  Tagovi:
  Aleksandar Vulin
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga